4 lépés, amitől sokkal finomabb lesz az egybefasírtod

A fasírt nagy kedvenc minden háztartásban, az egyben sült verzió pedig egy maceramentes, gyors megoldást jelent, ha a húsos fogásra vágyakozunk. Nézzük a legjobb tanácsokat a mai Napi Tipp keretében!

Lehet, egyeseknek traumát jelent az egybefasírt, ez leginkább azzal magyarázható, hogy a fogást viszonylag egyszerű elrontani. Persze nem lehetetlen recept, jól elkészíteni is hasonlóan egyszerű, főleg akkor, ha van egy hasonlóan hasznos tipplistánk, mint az alább következő. A tökéletes egybefasírt minden csínja-bínja elolvasható itt, gyerünk, rágjuk át magunkat rajta!

4 lépés, amitől sokkal finomabb lesz az egybefasírtod

Dinszteljük meg a hagymát

A fasírt esetében a legtöbb probléma az ízesítéssel és az állaggal jelentkezhet. Nos, ha megdinszteljük a hozzá használt hagymát, mindkét problémát kiküszöbölhetjük.

Egyrészt a nyers hagyma vizet ereszt sülés közben, amitől lágyabb lesz a fasírt, nem sül át olyan alaposan.

Másrészt a dinsztelt hagymának sokkal kellemesebb, karamellizállt, karakteres íze van, ami nagyon jól áll a fasírtnak. Csak bizonyosodjunk meg arról, hogy kihűtöttük a bekeverés előtt.

Aprítsuk a kenyeret

Mindegy, hogy kenyeret, zsömlét vagy zsemlemorzsát használunk a fasírthoz, jól járunk, ha a kenyérfélék minél apróbb darabokban kerülnek a masszába. Ezzel biztosíthatjuk, hogy nem lesz darabos a kisült fasírt, nem lesznek benne kellemetlen, száraz részek a kenyér miatt.

Másrészt a kisebb darabok jobban megszívják magukat nedvességgel, ettől pedig szintén egységesebb, masszívabb lesz a massza.

Ízesítsük alaposan

Az utólag ízesített fasírt már elég szomorú élményt okoz, ezért inkább fűszerezzük be alaposan a sütés előtt. Használjunk bőven sót, borsot, fokhagymát és hagymát, illetve bármilyen más fűszert, amit szeretünk a fasírtba tenni.

Mivel nem tudjuk megkóstolni a nyers húst, érdemes kimérni a fűszereket, hogy a későbbi alkalmak során tudjuk majd, több vagy kevesebb fűszerre lesz szükségünk, mint a legutóbbi sütésnél.

Kenjük ki a sütőtálat

Ugyan általában zsírosabb darált húsból érdemes fasírtot sütni, mégsem tehetjük csupasz sütőedénybe a masszát. Persze, ki fog sülni belőle valamennyi zsír, egy kis extra kikenés mégis kelleni fog.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több okos konyhai tipp vár rád:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...