Lehet, egyeseknek traumát jelent az egybefasírt, ez leginkább azzal magyarázható, hogy a fogást viszonylag egyszerű elrontani. Persze nem lehetetlen recept, jól elkészíteni is hasonlóan egyszerű, főleg akkor, ha van egy hasonlóan hasznos tipplistánk, mint az alább következő. A tökéletes egybefasírt minden csínja-bínja elolvasható itt, gyerünk, rágjuk át magunkat rajta!
Dinszteljük meg a hagymát
A fasírt esetében a legtöbb probléma az ízesítéssel és az állaggal jelentkezhet. Nos, ha megdinszteljük a hozzá használt hagymát, mindkét problémát kiküszöbölhetjük.
Egyrészt a nyers hagyma vizet ereszt sülés közben, amitől lágyabb lesz a fasírt, nem sül át olyan alaposan.
Másrészt a dinsztelt hagymának sokkal kellemesebb, karamellizállt, karakteres íze van, ami nagyon jól áll a fasírtnak. Csak bizonyosodjunk meg arról, hogy kihűtöttük a bekeverés előtt.
Aprítsuk a kenyeret
Mindegy, hogy kenyeret, zsömlét vagy zsemlemorzsát használunk a fasírthoz, jól járunk, ha a kenyérfélék minél apróbb darabokban kerülnek a masszába. Ezzel biztosíthatjuk, hogy nem lesz darabos a kisült fasírt, nem lesznek benne kellemetlen, száraz részek a kenyér miatt.
Másrészt a kisebb darabok jobban megszívják magukat nedvességgel, ettől pedig szintén egységesebb, masszívabb lesz a massza.
Ízesítsük alaposan
Az utólag ízesített fasírt már elég szomorú élményt okoz, ezért inkább fűszerezzük be alaposan a sütés előtt. Használjunk bőven sót, borsot, fokhagymát és hagymát, illetve bármilyen más fűszert, amit szeretünk a fasírtba tenni.
Mivel nem tudjuk megkóstolni a nyers húst, érdemes kimérni a fűszereket, hogy a későbbi alkalmak során tudjuk majd, több vagy kevesebb fűszerre lesz szükségünk, mint a legutóbbi sütésnél.
Kenjük ki a sütőtálat
Ugyan általában zsírosabb darált húsból érdemes fasírtot sütni, mégsem tehetjük csupasz sütőedénybe a masszát. Persze, ki fog sülni belőle valamennyi zsír, egy kis extra kikenés mégis kelleni fog.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több okos konyhai tipp vár rád: