4 lépés, amitől sokkal finomabb lesz az egybefasírtod

A fasírt nagy kedvenc minden háztartásban, az egyben sült verzió pedig egy maceramentes, gyors megoldást jelent, ha a húsos fogásra vágyakozunk. Nézzük a legjobb tanácsokat a mai Napi Tipp keretében!

Lehet, egyeseknek traumát jelent az egybefasírt, ez leginkább azzal magyarázható, hogy a fogást viszonylag egyszerű elrontani. Persze nem lehetetlen recept, jól elkészíteni is hasonlóan egyszerű, főleg akkor, ha van egy hasonlóan hasznos tipplistánk, mint az alább következő. A tökéletes egybefasírt minden csínja-bínja elolvasható itt, gyerünk, rágjuk át magunkat rajta!

4 lépés, amitől sokkal finomabb lesz az egybefasírtod

Dinszteljük meg a hagymát

A fasírt esetében a legtöbb probléma az ízesítéssel és az állaggal jelentkezhet. Nos, ha megdinszteljük a hozzá használt hagymát, mindkét problémát kiküszöbölhetjük.

Egyrészt a nyers hagyma vizet ereszt sülés közben, amitől lágyabb lesz a fasírt, nem sül át olyan alaposan.

Másrészt a dinsztelt hagymának sokkal kellemesebb, karamellizállt, karakteres íze van, ami nagyon jól áll a fasírtnak. Csak bizonyosodjunk meg arról, hogy kihűtöttük a bekeverés előtt.

Meatloaf, az amerikai egyben sült fasírt

Ami nekünk a fasírt, az az amerikaiaknak a meatloaf, amit vagdaltnak vagy húskenyérnek szoktak fordítani. Az egyben sült fasírt ugyanakkor sokkal találóbb és gusztusosabb kifejezés, és ha ...

Aprítsuk a kenyeret

Mindegy, hogy kenyeret, zsömlét vagy zsemlemorzsát használunk a fasírthoz, jól járunk, ha a kenyérfélék minél apróbb darabokban kerülnek a masszába. Ezzel biztosíthatjuk, hogy nem lesz darabos a kisült fasírt, nem lesznek benne kellemetlen, száraz részek a kenyér miatt.

Másrészt a kisebb darabok jobban megszívják magukat nedvességgel, ettől pedig szintén egységesebb, masszívabb lesz a massza.

Ízesítsük alaposan

Az utólag ízesített fasírt már elég szomorú élményt okoz, ezért inkább fűszerezzük be alaposan a sütés előtt. Használjunk bőven sót, borsot, fokhagymát és hagymát, illetve bármilyen más fűszert, amit szeretünk a fasírtba tenni.

Mivel nem tudjuk megkóstolni a nyers húst, érdemes kimérni a fűszereket, hogy a későbbi alkalmak során tudjuk majd, több vagy kevesebb fűszerre lesz szükségünk, mint a legutóbbi sütésnél.

Kenjük ki a sütőtálat

Ugyan általában zsírosabb darált húsból érdemes fasírtot sütni, mégsem tehetjük csupasz sütőedénybe a masszát. Persze, ki fog sülni belőle valamennyi zsír, egy kis extra kikenés mégis kelleni fog.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több okos konyhai tipp vár rád:

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...