Így lehet tökéletes a fasírtod... szerintünk

Magában vagy főzelékhez, a fasírt tipikus komfortétel, amit könnyen és gyorsan össze lehet dobni, ráadásul nemcsak olajban, de sütőben kisütve is nagyon finom tud lenni. Íme a mi kedvenc, bevált receptünk és néhány tipp, amivel még ízletesebbé varázsolhatod a húsgolyókat.

A téli főzelékek mellé tökéletes kiegészítés a fasírt, melyet a kezdő szakácsok is könnyen meg tudnak csinálni. Készülhet sertés-, pulyka- vagy marhahúsból vagy ezek keverékéből is, ha pedig nem akarunk egy csomó napraforgóolajat elpazarolni a kisütéshez, a sütőben is ropogós kérgűvé és szaftossá süthetjük a golyókat. Íme egy klasszikus recept és néhány jó tanács, amivel még finomabb lehet a fasírt.

Kattints ide a klasszikus fasírt teljes receptjéért!

Amire szükséged lesz: 60 dkg darált sertéshús, 1 közepes darab vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 darab tojás, 2 evőkanál fűszerpaprika, 1 darab zsemle, 1 dl tej, bors ízlés szerint, só ízlés szerint, 3 dl napraforgó olaj

A darált húst egy keverőtálba rakjuk, és egy hagymát nagy lyukú reszelőn ráreszelünk. Majd egy gerezd fokhagymát is hozzáreszelünk, vagy rányomunk.
A két tojást is a húshoz adjuk. Sózzuk-borsozzuk, és a fűszerpaprikával is megszórjuk.

A zsemlét kis kockákra felvágjuk, és egy kis edényben felöntjük kevés tejjel. Pont annyival csak, amennyit könnyen felvesz a zsemle, és megpuhítja azt. Majd ezt a kenyérmasszát is a húshoz adjuk, amit aztán jól összekeverünk.

Ezután rögtön két választásunk is van: vagy bő olajban sütjük ki a dió nagyságúra formált fasírtokat, vagy 180°C-200°C-os sütőben hőlégkeveréses funkción 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük a golyókat.

Turbózd fel!

Ne fél új ízeket kipróbálni. A fasírt összegyúrásakor a húst megbolondíthatjuk egy kevés fűszerpaprikával, chilipehellyel, némi gyömbérporral, sáfránnyal vagy római köménnyel és egy kevés lime levével is, így egy egészen különleges ízesítésű fasírtcsodát kapsz.

Kattints ide a sokmagvas fasírt receptjéért!

Egy másik alkalommal a magvakat sem érdemes kihagyni a buliból. Az összegyűrt golyókat hempergessük meg zsemlemorzsás-magvas keverékben (napraforgómag, tökmag, szezámmag is jöhet). Ezt a változatot érdemes sütőben kisütni, hogy a magvak a forró olaj hatására ne kapjanak oda.

Az áztatott zsemlét akár zsemlemorzsára is cserélheted. 100 gramm darált húshoz 1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa kell. A morzsa nemcsak hogy könnyedebbé teszi a húsgolyókat, de némi nedvességet is magába szív, a fasírt így egészen biztos, hogy nem esik szét.

Sertés és marhahús helyett készítsd pulykából!

Pulykahúsból is lehet könnyed és nagyon finom, laktató fasírtot készíteni. A zabpehelytől nem csak tartalmasabb lesz, de egészségesebb is, a fentebb tanácsolt fűszerezési módszereket pedig ennél a változatnál is alkalmazhatod. A teljes receptért kattints ide!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezeket az őszi finomságokat is készítsd el:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...