Ettől a növényi „tejtől" lesz igazán krémes az édesburgonya-püréd

Nem sikerült vegánosítani a batátapürét úgy, hogy tényleg finom legyen? Akkor most figyelj, mert Napi Tippünkben eláruljuk, melyik a legjobb növényi ital a legkrémesebb édesburgonya-püréhez.

Mindenki szereti a pürét – és miért kellene bárkinek is lemondania róla csak azért, mert nem fogyaszt tejterméket?! Viszont ahhoz, hogy ne lehessen megmondani, hogy az édesburgonya-püré tej- és vajmentesen készült, van egy kardinális kérdés, amit tisztázni kell. Milyen növényi tejet érdemes használni? Ha legközelebb vegán édesburgonya-pürét csinálsz, és szeretnéd, hogy igazán krémes legyen, mindenképp kókusztejet önts hozzá!

Ettől a növényi tejtől lesz igazán krémes a édesburgonya-püréd

Első hallásra furcsán hangozhat ez a tipp, hiszen a kókusztejen, még ha bolti vizes verzióról is van szó, elég intenzíven átüt a kókusz aromája, így kérdéses, hogy fog működni az édesburgonya-pürével. Persze van némi alapja a félelemnek, nem mindenhez illik a kókusztej, sőt, akár el is ronthatja az ételt. A sima burgonyapürébe sem ajánljuk, az édesburgonyával azonban más a helyzet, mivel ugye, édes, amit a kókusz diós, már-már trópusi íze remekül kiegészít. Egyébként a kókusz ízét a legtöbbször elnyomja a többi összetevő és a fűszerek, különösen, ha dobozos kókuszitalt használsz a konzerv kókuszkrém helyett. Inkább a textúrán van itt a hangsúly!

De miért a kókusztej a legjobb az édesburgonya-püréhez?

Mert tele van zsírral.

Mivel minél krémesebb a növényi tej, annál jobb, ezért, ha teheted, mindig a teljes zsírtartalmú változatot válaszd a kókuszból is.

Emellett különösen fontos, hogy tudatosan használd a többi alapanyagot is.

A legtöbb burgonyapüréhez kell egy jó adag só is! A kókusztej mellett mindenképpen jó, ha az édesburgonya-püré tartalmaz némi sós elemet is, csak azért, hogy ne tűnjön úgy, mintha desszert lenne (hiszen akár brownie is készülhet vele). Emellett az is fontos, hogy adjunk neki némi dimenziót, amit egy-két evőkanál fehér misopasztával könnyedén elérhetünk. A másik hozzávaló, amivel biztosan nem tudsz mellélőni, a fokhagyma. Ha összezúzva a püréhez adod, az ételednek garantáltan nem lesz kókuszos íze.

De ha keverés közben úgy ítéled meg, hogy az ízlelőbimbóid még határozottan be tudják azonosítani a kókusz ízt, esetleg az állag miatt még egy kis folyadékra lenne szükséged, akkor a pürésítés után keverj hozzá valami semlegesebb ízű alapanyagot, például zsírosabb zabtejet.

Koronázd meg petrezselyemmel, újhagymával és a kedvenc vegán vajaddal, és már tálalhatod is!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai trükköket is lesd el:

Címlapról ajánljuk

További cikkek