Így kell rendesen csokit olvasztani a mikróban

Ha temperálni nem is lehet, azért a mikróban is lehet csokit olvasztani rendesen. Napi Tippünkben eláruljuk, hogyan!

Cookie, csokiba mártott eper, brownie és még lehetne sorolni, olvasztott csoki számtalan sütihez és desszerthez kellhet, de kinek van annyi ideje, hogy rendesen megolvassza a csokit vízgőz fölött, amikor rátör a cukor iránti vágy? Nos, a mikróban is teljesen jól és gyorsan meg lehet ejteni ezt a műveletet, ha követed az alábbi lépéseket.

Így kell rendesen csokit olvasztani a mikróban

A mikróban való csokiolvasztás nem veszélytelen művelet – ha csak fogod a csokit, bedobod egy tálba, majd találomra benn hagyod egy percre a mikróban, akkor simán előfordulhat, hogy a széle megég, középen meg nagy szilárd darabok maradnak. Szóval ennek is megvan a tudománya, akárcsak a tűzhelyen, vízgőz fölött történő olvasztásnak.

Menzás piskóta igazi csokiöntettel

Ez az a desszert, ami a mai napig megtalálható az iskolai menzán. Szerettük és gyűlöltük is egyszerre, mégis nosztalgikusan gondolunk vissza rá. Készítsétek el most a legjobb formában, ...

Ha el akarod kerülni a baleseteket, és minden alkalommal tökéletesen megolvadt csokoládét szeretnél kapni gyorsan, akkor a mikróba kis méretű csokidarabokat tegyél és rövid időintervallumokban melegítsd.

  • Az első az, hogy a csokoládé kis, egyenletes darabokban legyen. A coki chips különösen alkalmas erre, mert aprócskák és egyforma méretűek a szemek.
  • A csokoládétömböket és a táblacsokoládét finomra kell aprítani az olvasztáshoz.
  • Az apróra vágott csokoládét tedd át egy üvegtálba az olvasztáshoz. Az üveg jobban szigeteli a csokoládét, így megakadályozza, hogy megperzselődjön.
  • A csokoládét 30 másodperces szakaszokban melegítsd, és a szakaszok között kevergesd meg. Az első egy-két alkalommal a keverés ugyan feleslegesnek tűnhet, de a harmadiknál már látni fogod, hogy a tál szélei gyorsabban olvadnak, mint a közepe, és a hő elosztásával egyenletesebben és gyorsabban olvad meg a csokoládé.

Ahogy fent említettük, ez az eljárás nem alkalmas temperálásra, tehát nem lesz csillogó a csokoládét, így, ha az a cél, hogy mutatós legyen a végeredmény, akkor azért meg kell dolgoznod. De ha ez nem zavar, vagy amúgy is belekevered a csokit a tésztába, akkor nyugodtan válaszd a könnyebb utat.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több recepthez találsz segítséget itt:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...