5 trükk, amitől az amerikai palacsintád sokkal pufibb lesz

A vékony, tölthető, felcsavarható, „magyar” palacsinta mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvend az amerikai verzió is. Ennek jellegzetesen puha, légies állagát nem nehéz elérni, de egy-két trükk sosem árthat. A mai Napi Tipp elhozza ezeket a trükköket.

Sokak kedvenc édes reggelije az amerikai palacsinta, mert viszonylag gyorsan összedobható, egyszerű alapanyagokból készül, és nem mellesleg fantasztikusan puha állaga csodás reggelindító. Néha azonban megesik, hogy a kis körök valahogy laposabbak lesznek, mint szeretnénk. Az amerikai palacsinta elkészítésének vannak olyan furfangjai, amelyekkel garantálhatjuk a tökéletesen puha, levegős állagot és a szép, magas külsőt.

5 trükk, amitől az amerikai palacsintád sokkal pufibb lesz

Tej helyett

A palacsinta tésztájának egyik alapanyaga a tej, azonban, ha ezt kicseréljük íróra vagy joghurtra, sokat javíthatunk az állagon. Mivel ez utóbbi két tejtermék savasabb, ezért reakcióba lépnek a szódabikarbónával és sütőporral.

Ez a reakció pedig buborékokat képez, amelyek „felfújják” a tésztát, és könnyed állagot adnak a palacsintának.

Vegán amerikai palacsinta

Legkedvesebb desszertünk, a vasárnapi brunchok koronázatlan királya ezúttal vegán verzióban villant! Az amerikai palacsintáért nem véletlenül vagyunk oda, mert bár tölteni-felcsavarni ...

Őszi csupaszőlős palacsinta

Egy ajándék csomag kékszőlőmag-őrlemény ihlette ezt a palacsinta receptet. Különben még egyszerűbben úgy próbálhatjátok ki ezt a csoda terméket, ha csak joghurtba, a reggeli müzlibe, ...

Amerikai palacsinta alaprecept

Egy igazi ráérős reggeli része, az amerikaiak kedvence, íme a nálunk ismertnél jóval vastagabb, szivacsos, könnyű palacsinta. Ajánlom azoknak, akik mindig sóvárogva nézték a filmekben ...

Dupla felfújó erő

Éppen ezért is fontos, hogy a masszához használjunk sütőport és szódabikarbónát is. Találkozhatunk majd olyan receptekkel, amelyek csak az egyiket vagy a másikat írják, de mi inkább szórjunk mindkettőből a tálba.

A túlkeverés veszélye

Természetesen fontos, hogy csomómentes palacsintatésztát kapjunk, azonban nem szabad, hogy ez túlkeveréshez vezessen. A túl sok ideig dolgozott masszában megerősödnek a gluténszálak, ami rágósabb, masszívabb állaghoz vezet. Keverjük a masszánkat turmixgépben, vagy kézzel, egy habverő segítségével.

Pihenjen a tészta

Szintén a gluténszálak ellazulásához vezet az is, ha hagyjuk a bekevert tésztát pihenni a sütés előtt. Adjunk a kész tésztának 15 percet, addig ne keverjünk bele, ne nyúljunk hozzá.

Forró serpenyő

Az utolsó dolog pedig, amit megtehetünk a légies, magas palacsinták érdekében, hogy előmelegítjük a serpenyőnket. Ha kellően forró lesz az edény, akkor a beleöntött tészta alja hirtelen hőt kap, ettől pedig azonnal elkezd nőni. Az első oldalon mindig kicsit több időt tölt a palacsinta, így vigyázzunk, oda ne égjen: idővel moderáljuk a serpenyő alatti lángot.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai trükköket is lesd el tőlünk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...