5 trükk, amitől az amerikai palacsintád sokkal pufibb lesz

A vékony, tölthető, felcsavarható, „magyar” palacsinta mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvend az amerikai verzió is. Ennek jellegzetesen puha, légies állagát nem nehéz elérni, de egy-két trükk sosem árthat. A mai Napi Tipp elhozza ezeket a trükköket.

Sokak kedvenc édes reggelije az amerikai palacsinta, mert viszonylag gyorsan összedobható, egyszerű alapanyagokból készül, és nem mellesleg fantasztikusan puha állaga csodás reggelindító. Néha azonban megesik, hogy a kis körök valahogy laposabbak lesznek, mint szeretnénk. Az amerikai palacsinta elkészítésének vannak olyan furfangjai, amelyekkel garantálhatjuk a tökéletesen puha, levegős állagot és a szép, magas külsőt.

5 trükk, amitől az amerikai palacsintád sokkal pufibb lesz

Tej helyett

A palacsinta tésztájának egyik alapanyaga a tej, azonban, ha ezt kicseréljük íróra vagy joghurtra, sokat javíthatunk az állagon. Mivel ez utóbbi két tejtermék savasabb, ezért reakcióba lépnek a szódabikarbónával és sütőporral.

Ez a reakció pedig buborékokat képez, amelyek „felfújják” a tésztát, és könnyed állagot adnak a palacsintának.

Dupla felfújó erő

Éppen ezért is fontos, hogy a masszához használjunk sütőport és szódabikarbónát is. Találkozhatunk majd olyan receptekkel, amelyek csak az egyiket vagy a másikat írják, de mi inkább szórjunk mindkettőből a tálba.

A túlkeverés veszélye

Természetesen fontos, hogy csomómentes palacsintatésztát kapjunk, azonban nem szabad, hogy ez túlkeveréshez vezessen. A túl sok ideig dolgozott masszában megerősödnek a gluténszálak, ami rágósabb, masszívabb állaghoz vezet. Keverjük a masszánkat turmixgépben, vagy kézzel, egy habverő segítségével.

Pihenjen a tészta

Szintén a gluténszálak ellazulásához vezet az is, ha hagyjuk a bekevert tésztát pihenni a sütés előtt. Adjunk a kész tésztának 15 percet, addig ne keverjünk bele, ne nyúljunk hozzá.

Forró serpenyő

Az utolsó dolog pedig, amit megtehetünk a légies, magas palacsinták érdekében, hogy előmelegítjük a serpenyőnket. Ha kellően forró lesz az edény, akkor a beleöntött tészta alja hirtelen hőt kap, ettől pedig azonnal elkezd nőni. Az első oldalon mindig kicsit több időt tölt a palacsinta, így vigyázzunk, oda ne égjen: idővel moderáljuk a serpenyő alatti lángot.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai trükköket is lesd el tőlünk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...