Így lehet 10 perc alatt érett avokádód

Ha te is türelmetlenül várod, hogy megehesd az avokádót, napi tippünkben hoztunk egy Napi Tippet, amivel felgyorsíthatod a folyamatot.

Az avokádóról köztudott, hogy míg olykor napokig kell várni arra, hogy érett legyen, kettős pislogunk és máris megromlott. Ez a primadonna attitűd elég sok bosszúságot tud okozni, de most egy újabb avokádós trükkel jövünk - azután, hogy megmutattuk, miként lehet fél kézzel kimagozni egy avokádót -, így kicselezheted a természetet, és magad időzítheted be, hogy mikor legyen érett az avokádó!

Így lehet 10 perc alatt érett avokádód

Annyi rossz hírünk van, hogy a trükkhöz air fryerre lesz szükséged, valamint némi alufóliára. A trükk nem teljesen eredet nélküli, az avokádó rajongók már évek óta úgy gyorsítják fel a gyümölcs érési folyamatát, hogy alacsony hőfokon beteszik a sütőbe, de ez talán még tutibb módszert.

A Fryer Recipes Australia Facebook-oldalán azt mondta, hogy a megbízható légsütő segítségével minden alkalommal tökéletes avokádót kap. Azt írta: „Air fryer, van bármi, amit nem tud?! Ma este taco-t ettünk vacsorára, és nem találtam érett avo-t a guacamole-hoz (tipikus!). Hallottam, hogy a sütőben is lehet érlelni őket, ezért rákerestem a neten, és inkább az air fryerben csináltam."

A metódus egyáltalán nem bonyolult, a kemény avokádót alufóliába csomagolta, majd betette az air fryerbe, és 200 °C-on 10 percen át sütötte. A beszámolója szerint a végeredmény tökéletesre sikerült.

A posztjában hozzátette:

Javaslom, hogy hagyd kihűlni a hűtőben, mielőtt használod, de működik! Alapvetően én inkább egy normál érett avokádót használnék, de ez is működik, ha szükség van rá

Forrásunk volt.


Ismerd meg velünk az alapokat:

Címlapról ajánljuk