Fél kézzel kimagozni az avokádót? Lehetséges!

Napi Tippünkből megtudhatod, hogyan tudod fél kézzel kimagozni az avokádót, és ehhez még szuperhősnek sem kell lenned!

Az avokádó az utóbbi évek imádott-utált élelmiszere, de azt nem vitathatjuk el tőle, hogy még egy szelet szimpla pirítóst is képes új szintre emelni. Bár sokan kritizálják környezeti hatásai miatt, a rajongótábora mégis igen nagy, és töretlenül próbálja a megfelelő pillanatot elkapni, amikor éppen tökéletesen érett az avokádó. De nem csak az a gond az avokádóval, hogy sunyi módon, szinte pillanatok alatt képes megromlani. A kimagozás is gyakorlást és odafigyelést igényel – legalábbis egészen addig, amíg el nem sajátítod ezt a trükköt, amivel akár fél kézzel is letudhatod ezt a műveletet.

Fél kézzel kimagozni az avokádót? Lehetséges!

Biztos neked is meggyűlt már a bajod egy makacs avokádómaggal, amit hiába próbáltál a késsel kiszedni, egyszerűen mintha az Excaliburt akartad volna kihúzni a sziklából, nem mozdult semennyire sem.

Amellett, hogy fárasztó és dühítő ez az erőlködés, még veszélyes is lehet, ha egy nagy és éles késsel csinálod.

Ennek a küzdelemnek azonban azonnal vége lesz, ahogy megnézed ezt a videót. Lottie Dalziel (@banish.au) Instagramján tűnt fel a trükk, ami annyira egyszerű, nem is értjük miért nem közkincs ez a tudás.

Lottie azzal kezdi, hogy fogja a félbevágott avokádót, és a mutató- és középső ujját a mag két oldalára helyezi; a hüvelykujjával alulról tartja. Ezután a hüvelykujjával megnyomja az avokádó héjas oldalának közepét, és - pukk – kint is van a mag!

Avokádókrémes spagetti

Ez a tésztaétel nagyjából 15 perc alatt készül el. Isteni finom, izgalmas színe van és pont ezértmindenkinek a tetszését el fogja nyerni. Mindenképp érett avokádóval dolgozzunk, mert ...

Hideg avokádókrémes retekleves

A hónapos retek hava elmúlt, de lesz nemsokára másik bordós bogyónk, ebből és jégcsapretekből is elkészítheted ezt a hideg, üdítő levest, és ajánlom, tedd meg, mert ez lesz az idei ...

Biztosan vannak, akik számára nem újdonság ez a trükk, azonban biztosak vagyunk benne, hogy még többen vannak, akik nem ismerték, és nekik sokat segít az avokádós pirítósuk elkészítésében ez az egyszerű praktika. Ezt támasztja alá számos komment a poszt alatt. Az egyik komment így szól:

Hogy lehet, hogy 30 évembe telt, hogy megtaláljam az avokádómag kiszedésének egyszerűbb módját? Egy másik pedig azt írja, jobb, mint a karatézás a késsel!!!

Forrásunk volt.


Ismerd meg velünk az alapokat:

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!