Fél kézzel kimagozni az avokádót? Lehetséges!

Napi Tippünkből megtudhatod, hogyan tudod fél kézzel kimagozni az avokádót, és ehhez még szuperhősnek sem kell lenned!

Az avokádó az utóbbi évek imádott-utált élelmiszere, de azt nem vitathatjuk el tőle, hogy még egy szelet szimpla pirítóst is képes új szintre emelni. Bár sokan kritizálják környezeti hatásai miatt, a rajongótábora mégis igen nagy, és töretlenül próbálja a megfelelő pillanatot elkapni, amikor éppen tökéletesen érett az avokádó. De nem csak az a gond az avokádóval, hogy sunyi módon, szinte pillanatok alatt képes megromlani. A kimagozás is gyakorlást és odafigyelést igényel – legalábbis egészen addig, amíg el nem sajátítod ezt a trükköt, amivel akár fél kézzel is letudhatod ezt a műveletet.

Fél kézzel kimagozni az avokádót? Lehetséges!

Biztos neked is meggyűlt már a bajod egy makacs avokádómaggal, amit hiába próbáltál a késsel kiszedni, egyszerűen mintha az Excaliburt akartad volna kihúzni a sziklából, nem mozdult semennyire sem.

Amellett, hogy fárasztó és dühítő ez az erőlködés, még veszélyes is lehet, ha egy nagy és éles késsel csinálod.

Ennek a küzdelemnek azonban azonnal vége lesz, ahogy megnézed ezt a videót. Lottie Dalziel (@banish.au) Instagramján tűnt fel a trükk, ami annyira egyszerű, nem is értjük miért nem közkincs ez a tudás.

Lottie azzal kezdi, hogy fogja a félbevágott avokádót, és a mutató- és középső ujját a mag két oldalára helyezi; a hüvelykujjával alulról tartja. Ezután a hüvelykujjával megnyomja az avokádó héjas oldalának közepét, és - pukk – kint is van a mag!

Avokádókrémes spagetti

Ez a tésztaétel nagyjából 15 perc alatt készül el. Isteni finom, izgalmas színe van és pont ezértmindenkinek a tetszését el fogja nyerni. Mindenképp érett avokádóval dolgozzunk, mert ...

Hideg avokádókrémes retekleves

A hónapos retek hava elmúlt, de lesz nemsokára másik bordós bogyónk, ebből és jégcsapretekből is elkészítheted ezt a hideg, üdítő levest, és ajánlom, tedd meg, mert ez lesz az idei ...

Biztosan vannak, akik számára nem újdonság ez a trükk, azonban biztosak vagyunk benne, hogy még többen vannak, akik nem ismerték, és nekik sokat segít az avokádós pirítósuk elkészítésében ez az egyszerű praktika. Ezt támasztja alá számos komment a poszt alatt. Az egyik komment így szól:

Hogy lehet, hogy 30 évembe telt, hogy megtaláljam az avokádómag kiszedésének egyszerűbb módját? Egy másik pedig azt írja, jobb, mint a karatézás a késsel!!!

Forrásunk volt.


Ismerd meg velünk az alapokat:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...