Az avokádó az utóbbi évek imádott-utált élelmiszere, de azt nem vitathatjuk el tőle, hogy még egy szelet szimpla pirítóst is képes új szintre emelni. Bár sokan kritizálják környezeti hatásai miatt, a rajongótábora mégis igen nagy, és töretlenül próbálja a megfelelő pillanatot elkapni, amikor éppen tökéletesen érett az avokádó. De nem csak az a gond az avokádóval, hogy sunyi módon, szinte pillanatok alatt képes megromlani. A kimagozás is gyakorlást és odafigyelést igényel – legalábbis egészen addig, amíg el nem sajátítod ezt a trükköt, amivel akár fél kézzel is letudhatod ezt a műveletet.
Biztos neked is meggyűlt már a bajod egy makacs avokádómaggal, amit hiába próbáltál a késsel kiszedni, egyszerűen mintha az Excaliburt akartad volna kihúzni a sziklából, nem mozdult semennyire sem.
Amellett, hogy fárasztó és dühítő ez az erőlködés, még veszélyes is lehet, ha egy nagy és éles késsel csinálod.
Ennek a küzdelemnek azonban azonnal vége lesz, ahogy megnézed ezt a videót. Lottie Dalziel (@banish.au) Instagramján tűnt fel a trükk, ami annyira egyszerű, nem is értjük miért nem közkincs ez a tudás.
Lottie azzal kezdi, hogy fogja a félbevágott avokádót, és a mutató- és középső ujját a mag két oldalára helyezi; a hüvelykujjával alulról tartja. Ezután a hüvelykujjával megnyomja az avokádó héjas oldalának közepét, és - pukk – kint is van a mag!
Biztosan vannak, akik számára nem újdonság ez a trükk, azonban biztosak vagyunk benne, hogy még többen vannak, akik nem ismerték, és nekik sokat segít az avokádós pirítósuk elkészítésében ez az egyszerű praktika. Ezt támasztja alá számos komment a poszt alatt. Az egyik komment így szól:
Hogy lehet, hogy 30 évembe telt, hogy megtaláljam az avokádómag kiszedésének egyszerűbb módját? Egy másik pedig azt írja, jobb, mint a karatézás a késsel!!!
Ismerd meg velünk az alapokat: