7 eddig ismeretlen mikrós trükk

Ha azt hitted, mindenre használtad már a mikródat, amire csak fizikailag lehetséges, most majd nézel egy nagyot, mert még kókuszcsipszet is piríthatsz benne, sőt, kukoricát is főzhetsz a segítségével!

Van, aki élni sem akar nélküle, van, aki egyáltalán nem használja, a mikrohullámú sütő azonban sokszor jó szolgálatot tehet otthonunkban. De gondoltad volna, hogy nem csak készétel vagy kihűlt tea melegítésére való?

1.) Kukoricafőzés

Tegyél be 1-2 cső kukoricát a mikróba hajastól, levelestől magas hőfokon kb. 6 percre. Ezután pihentesd, hagyd hűlni kb. 3-4 percig, ha pedig már nem annyira forró, foszd meg a levelektől, és eheted is!

Sajtos-majonézes főtt kukorica

Nincs mit tennem ellene, az egyik legjobb dolog, amit Mexikóban kóstoltam, ez az étel volt. Az elotes del mercado, vagyis kukorica piaci stílusban néven futó utcai csemegét minden piacon és ...

Legfinomabb főtt kukorica

A csöves kukorica legalább annyira a nyár része, mint a vízpart vagy a fagylalt. Magában vagy sóval, harapva vagy egyesével csavargatva ki a szemeket, főzve, párolva, neadjisten mikrózva ...

2.) Kókusz- vagy mogyorópörkölés

Tegyél kókuszforgácsot (bioboltban, drogériában kapható) vagy mogyorót a mikróba egy tányérra, és 1 perces intervallumokban kezdd el a pirítást magas hőfokon, amíg nem kezd aranybarnulni. Finom!

3.) Fűszernövények szárítása

Foszd meg a megmosott friss fűszernövényeidet száruktól, rakd őket egy tányérra, és magas hőfokon 30 mp-ig mikrózd őket, míg a nedvesség el nem távozik, és ki nem száradnak.

Mikróban még zöldfűszert is száríthatsz!

4.) Fokhagymapácolás

Vágd le a megtisztított fokhagymagerezdek végét, öntözd meg őket kis olívaolajjal, sózd, borsozd. Közepes fokozaton 3 perces etapokban „pácold" őket a mikróban – akkor jók, ha megpuhultak.

5.) Citromok kifacsarása

Hogy minden citrom- vagy narancslevet kinyerhess a gyümölcsből, felvágás-facsarás előtt tedd őket a mikróba kb. 20 mpre!

6.) Héjpuhítás

A keményebb héjú zöldségeknél (pl. tök, sütőtök, stb.) a héj leválasztása bizony nem könnyű. Tedd őket a mikróba 2-3 percre, és megpuhulnak – hálás leszel magadnak!

7.) Babáztatás

Nem áztattad be éjszakára a szárazbabot? Tedd egy üvegtálba, mikrózd magas hőfokon kb. 10 percig, majd hagyd benn további 40 percig pihenni-puhulni, és kész is! Főhet a babgulyás.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai trükk itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...