Szabályok, melyeket be kell tartanod melltartómosásnál

A melltartók igen kényes darabok, és könnyedén tönkre mehetnek, ha nem mossuk őket megfelelően. Nézzük, melyek az aranyszabályok, amelyeket ha betartasz, kedvenceid hosszú életűek lesznek.

Azokra a ruhadarabokra, melyek az intim testrészeidet fedik, illik nagyon odafigyelni, ezek közé tartozik a melltartó is. A melltartó mosásánál különösen érdemes résen lenni, már csak azért is, mert az igazán passzoló darabok elég drágák.

Szabályok, melyeket be kell tartanod melltartómosásnál

Ha kézzel mossuk

Ha úgy döntesz, inkább nem raknád be a mosógépbe, és kézzel mosnád a melltartódat, akkor az első és legfontosabb, hogy hideg vízben tedd. Töltsd meg a mosdókagylót vízzel, majd adj hozzá kímélő mosószert. Rakd a melltartót a vízbe úgy, hogy teljesen ellepje. 5-10 perc áztatás után engedd le a vizet, majd nyomkodd meg. Fontos, hogy ne kezdd el kicsavarni, mert így könnyen eltörheted a merevítőt.

Ezután akaszd fel függőleges pozícióban például egy műanyag fogasra, vagy tartsd egy törölközőn szétterítve, majd félárnyékos helyen hagyd megszáradni.

A gépi mosás

Természetesen gépben is moshatod a melltartókat, bár inkább csak a hétköznapi darabokat. Fontos, hogy kímélő programot használj, és hideg vízzel öblíts. Emellett jó, ha lágy mosószert használsz, így puhák és kellemes illatúak lesznek.

A szakértők szerint a legjobb, ha mosózsákban mossuk a fehérneműinket, minél alacsonyabb vízhőmérsékleten. Továbbá érdemes kihagyni a szárítót, és hagyni, hogy a szabad levegőn száradjanak. Lehetőleg 3-4 használat után mossuk ki őket, hogy eltüntessünk minden bacilust.

Forrásunk volt.


Még több mosási praktika:

Legújabb receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!