Ez a legjobb gyulladáscsökkentő ital

Igazi jolly joker, ami állítólag – ha rendszeresen fogyasztod – igazi csodát művel a szervezeteddel.

Sok gyümölcslé tele van hozzáadott cukorral, így nemhogy nem egészséges, de akár ártalmas is lehet, mások viszont sokrétű egészségvédő tulajdonságokkal rendelkeznek. Ilyen a meggylé is, mely erős gyulladáscsökkentő.

A meggy egészségre gyakorolt hatását leginkább az mutatja, hogy kutatások szerint az összes élelmiszer közül a meggyben található a legtöbb gyulladást csökkentő hatóanyag.

Ha gyulladások vannak a szervezetedben, az komoly egészségügyi problémák forrása lehet. A Harvard Medical School szerint a krónikus gyulladás olyan betegségek kialakulásával függhet össze, mint a rák, az ízületi gyulladás, a Crohn-kór vagy a fekélyes vastagbélgyulladás. Jessica Isaacs dietetikus ezért is tartotta fontosnak kiemelni, hogy a meggylé fogyasztása milyen előnyökkel jár.

Ez a legjobb gyulladáscsökkentő ital

„A meggylé antioxidánsokat és polifenolvegyületeket tartalmaz, amelyekről kimutatták, hogy felgyorsítják az erőnléti edzések utáni regenerációt, illetve enyhítik az izomgyulladást és -fájdalmat. A meggylé fogyasztása az egyik legjobb módja annak, hogy antioxidánsokat vigyünk az étrendünkbe, ezáltal elkerülve a sejtkárosodást, és csökkentve a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát” – mondta a szakember.

További előnyei:

  • A köszvény elleni harcban is eredményesen veszi fel a harcot a káliumnak köszönhetően, rendszeres fogyasztása esetén csökkennek a húgykőlerakódások.
  • Lúgosító hatásával újra megnyitja a kapilláris ereket, ezért kifejezetten hasznos érbetegségek ellen is.
  • Kitűnő vízhajtó tulajdonsága miatt ödéma esetén is hasznát vehetjük.
  • A gyümölcssavak serkentőleg hatnak a bélmozgásra, B-vitamin- tartalmának köszönhetően a meggy segíti a kiegyensúlyozott emésztést, ezen kívül kedvezően hat az idegrendszerre is. A vér hígításával kitisztulnak a vese apró erei, továbbá serkenti a májműködést.
  • Hozzájárul az agy egészségéhez, valamint javítja az alvásminőségét és az immunrendszer működését is.

Mennyit fogyasszunk belőle?

Ahhoz, hogy a meggylé jótékony hatásai érvényesüljenek, naponta 2,5-3,5 decit kell meginni belőle. Helyettesíthető ugyanakkor friss vagy fagyasztott meggyel is – ez esetben legalább 2 csészényi mennyiséget érdemes megenni napi két adagra lebontva.

Forrásunk volt.

Szerző: Németh Orsi


Még több egészség:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...