Martha Stewart 80 éves lett: íme 5 poénos, de hasznos trükk, amit elleshetsz tőle

Ma ünnepli 80. születésnapját a híres amerikai televíziós szakács és üzletasszony, Martha Stewart. Összegyűjtöttünk tőle 5 tippet és trükköt, amit nem tudtunk nem imádni az elmúlt évek során.

Martha Stewart igazi legendává nőtte ki magát az elmúlt évtizedekben. Az üzletasszonyként és televíziós szakácsként is ismert amerikai híresség ma ünnepli 80. születésnapját, a jeles nap alkalmából pedig összegyűjtöttünk 5 Martha-tól ellesett tippet és trükköt, ami az elmúlt években könnyebbé tette az életünket.

1. Tervezz előre, mozogj sokat, amikor csak teheted!

Martha Stewart igazi koránkelő, általában már reggel 4.30-kor kikel az ágyból, és ellenőrzi, rendben működik-e személyes, több milliós eléréssel rendelkező blogja. Elsőként sorra veszi a nap legfontosabb híreit, elolvassa az aktuális New York Times-ot, majd beveti az ágyát, és indul is megetetni háziállatait. Kora ellenére sem mond le a rendszeres testmozgásról, reggel 6.30-kor már az edzőteremben jógázik, a reggeli csak ezután következik.

2. A reggeliből nem maradhat ki a gyümölcs és a fehérje sem!

Martha minden reggel gyümölcsökkel és joghurttal indítja a napot, egyúttal a tojásos ételek sem maradhatnak ki a nap legfontosabb étkezéséből. Íme egy egyszerű recept, amit még egy sietős reggelen is gyorsan elkészíthetsz:

3. Készíts úgy tojásrántottát, ahogy senki más, csak Martha!

Martha Stewart igazán szórakoztató figura: ha éppen nem egyik legjobb barátjával, a rapper Snoop Doggal forgatnak közös reklámot, egy-egy meghökkentő trükkel dobja fel a reggeli étkezéseket. A legnagyobb kedvencünk ez a kávéfőzős-tojásrántottás trükk, amelyet csak kevesen mernének bevállalni.

4. Próbáld ki a legháziasabb lengyel töltött káposztát!

Persze tudjuk, hogy ez a recept merőben eltér a megszokott magyar töltött káposztától, ez azonban még nem jelenti azt, hogy ne lenne ez a fogás is éppen olyan finom.

Martha Stewart amerikai létére szereti a hagyományos európai ételeket. Közösségi oldalán nemrégiben felbukkant egy régebbi videója, amelyben anyukájával készít töltött káposztát. Az eredeti recept nagymamájától származik, akinek specialitása volt a lengyel töltött káposzta, azaz a "golabki".

A videó elején jól megtisztítják a káposztát, majd forró vízbe teszik. A töltelék marha és sertés darált húsból készül, amihez rizst adnak, valamint pirított hagymát és fokhagymát. A keverékhez halványító zellert és aprított paprikát is tesznek, majd fűszerezik. Ezután megtöltik a káposztaleveleket, és az edénybe teszik. A tetejére egy kis aprított almát tesznek, majd felöntik a káposzta főzőlevével és paradicsompürével.

5. Egyél, igyál úgy, mint Martha, és tagadj le 30 évet a korodból!

A jó gének és a testedzés mellett a lényeg szerinte (is) a megfelelő táplálkozás. De mit eszik és iszik Martha Stewart, hogy 30 évet letagadhatna?

A most 80 éves (!) televíziós személyiség néhány éve dr. Oz-nak elmondta, hogy anyukája szuper bőrét örökölte, emellett rendszeresen mozog, a legfontosabb pedig a megfelelő táplálkozás. Martha minden reggelt smoothie-val kezd, melybe körte, zellerszál, uborka, petrezselyem és gyömbér is kerül, meg egy egész narancs héjastul. Martha minden reggel hidratáló pakolást tesz arcára, kezére és a mellkasára is, így marad friss és hidratált a bőre.

Martha nem eszik sok húst, főleg halat fogyaszt a kellő fehérjebevitel érdekében. Mediterrán diétát követ, egyben a szuperfriss helyi alapanyagok híve - olyannyira, hogy saját kertjében termeszti organikus zöldség- és gyümölcsféléit, ezeket fogyasztja, reggeli smoothie-ja is ezekből készül. Nyáron a kertben, télen üvegházban termeszt. Bár nagy sütisütő hírében áll, nem fogyaszt sok fehérlisztet, inkább próbálkozik alternatív, magasabb tápanyagtartalmú helyettesítőivel.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...