Martha Stewart 80 éves lett: íme 5 poénos, de hasznos trükk, amit elleshetsz tőle

Ma ünnepli 80. születésnapját a híres amerikai televíziós szakács és üzletasszony, Martha Stewart. Összegyűjtöttünk tőle 5 tippet és trükköt, amit nem tudtunk nem imádni az elmúlt évek során.

Martha Stewart igazi legendává nőtte ki magát az elmúlt évtizedekben. Az üzletasszonyként és televíziós szakácsként is ismert amerikai híresség ma ünnepli 80. születésnapját, a jeles nap alkalmából pedig összegyűjtöttünk 5 Martha-tól ellesett tippet és trükköt, ami az elmúlt években könnyebbé tette az életünket.

1. Tervezz előre, mozogj sokat, amikor csak teheted!

Martha Stewart igazi koránkelő, általában már reggel 4.30-kor kikel az ágyból, és ellenőrzi, rendben működik-e személyes, több milliós eléréssel rendelkező blogja. Elsőként sorra veszi a nap legfontosabb híreit, elolvassa az aktuális New York Times-ot, majd beveti az ágyát, és indul is megetetni háziállatait. Kora ellenére sem mond le a rendszeres testmozgásról, reggel 6.30-kor már az edzőteremben jógázik, a reggeli csak ezután következik.

2. A reggeliből nem maradhat ki a gyümölcs és a fehérje sem!

Martha minden reggel gyümölcsökkel és joghurttal indítja a napot, egyúttal a tojásos ételek sem maradhatnak ki a nap legfontosabb étkezéséből. Íme egy egyszerű recept, amit még egy sietős reggelen is gyorsan elkészíthetsz:

3. Készíts úgy tojásrántottát, ahogy senki más, csak Martha!

Martha Stewart igazán szórakoztató figura: ha éppen nem egyik legjobb barátjával, a rapper Snoop Doggal forgatnak közös reklámot, egy-egy meghökkentő trükkel dobja fel a reggeli étkezéseket. A legnagyobb kedvencünk ez a kávéfőzős-tojásrántottás trükk, amelyet csak kevesen mernének bevállalni.

4. Próbáld ki a legháziasabb lengyel töltött káposztát!

Persze tudjuk, hogy ez a recept merőben eltér a megszokott magyar töltött káposztától, ez azonban még nem jelenti azt, hogy ne lenne ez a fogás is éppen olyan finom.

Martha Stewart amerikai létére szereti a hagyományos európai ételeket. Közösségi oldalán nemrégiben felbukkant egy régebbi videója, amelyben anyukájával készít töltött káposztát. Az eredeti recept nagymamájától származik, akinek specialitása volt a lengyel töltött káposzta, azaz a "golabki".

A videó elején jól megtisztítják a káposztát, majd forró vízbe teszik. A töltelék marha és sertés darált húsból készül, amihez rizst adnak, valamint pirított hagymát és fokhagymát. A keverékhez halványító zellert és aprított paprikát is tesznek, majd fűszerezik. Ezután megtöltik a káposztaleveleket, és az edénybe teszik. A tetejére egy kis aprított almát tesznek, majd felöntik a káposzta főzőlevével és paradicsompürével.

5. Egyél, igyál úgy, mint Martha, és tagadj le 30 évet a korodból!

A jó gének és a testedzés mellett a lényeg szerinte (is) a megfelelő táplálkozás. De mit eszik és iszik Martha Stewart, hogy 30 évet letagadhatna?

A most 80 éves (!) televíziós személyiség néhány éve dr. Oz-nak elmondta, hogy anyukája szuper bőrét örökölte, emellett rendszeresen mozog, a legfontosabb pedig a megfelelő táplálkozás. Martha minden reggelt smoothie-val kezd, melybe körte, zellerszál, uborka, petrezselyem és gyömbér is kerül, meg egy egész narancs héjastul. Martha minden reggel hidratáló pakolást tesz arcára, kezére és a mellkasára is, így marad friss és hidratált a bőre.

Martha nem eszik sok húst, főleg halat fogyaszt a kellő fehérjebevitel érdekében. Mediterrán diétát követ, egyben a szuperfriss helyi alapanyagok híve - olyannyira, hogy saját kertjében termeszti organikus zöldség- és gyümölcsféléit, ezeket fogyasztja, reggeli smoothie-ja is ezekből készül. Nyáron a kertben, télen üvegházban termeszt. Bár nagy sütisütő hírében áll, nem fogyaszt sok fehérlisztet, inkább próbálkozik alternatív, magasabb tápanyagtartalmú helyettesítőivel.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...