Az 5 legszuperebb konyhai rendszerezési tipp, amit most elleshetünk Martha Stewarttól

Ki mástól tanulhatnánk igazi, konyhai praktikákat, ha nem a sütés-főzés nagyasszonyától, Martha Stewarttól?! Fogadd meg a tippjeit! Hasznosak! 

A 76 éves Martha Stewart tele van formabontó, mégis egyszerű és hasznos ötletekkel, amiket érdemes megfogadni!

A konyha az a helyiség, ahol a legkönnyebben eluralkodhat a káosz, de néhány szuper trükk, rendszerezési módszer bevetésével könnyedén túllendülhetünk ezen is!

1. Minden szabad hely aranyat ér!

Martha Stewart szerint bűn nem kihasználni a konyha minden egyes négyzetméterét. Azt tanácsolja, hogy a felső szekrények helyett vessük be a polcokat, mert világosabbnak mutatják a konyhát, és könnyen elérhetővé teszik az eszközöket.

2. Tároljuk okosan a sütőlapokat, tálcákat és vágódeszkákat

Méghozzá függőleges, így könnyebben előkaphatjuk, ha szükség van rájuk, és kevesebb helyet is foglalnak.

3. Tároló a konyhák lelke

Mindenképpen szerezzünk üveg vagy műanyagtárolóedényeket, amikbe a só, liszt, cukor és a tészták kapjanak helyet. Könnyebben átlátható ezáltal a konyha, nagyon kényelmes és esztétikus megoldás is!

4. Invesztáljunk fiókrendszerezőkbe

Csak egyszer kell megvenni, azonban nagy szolgálatot tesz évekig, hiszen nem engedik, hogy a fiókokban is eluralkodjon a káosz.

5. Címkézzünk!

Jól működő, nagyon praktikus tipp, ami által átlátható lesz a konyhánk és a főzés is jóval egyszerűbb, ha tudjuk, melyik doboz, milyen hozzávalót rejt.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty

via

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...