Az 5 legszuperebb konyhai rendszerezési tipp, amit most elleshetünk Martha Stewarttól

Ki mástól tanulhatnánk igazi, konyhai praktikákat, ha nem a sütés-főzés nagyasszonyától, Martha Stewarttól?! Fogadd meg a tippjeit! Hasznosak! 

A 76 éves Martha Stewart tele van formabontó, mégis egyszerű és hasznos ötletekkel, amiket érdemes megfogadni!

A konyha az a helyiség, ahol a legkönnyebben eluralkodhat a káosz, de néhány szuper trükk, rendszerezési módszer bevetésével könnyedén túllendülhetünk ezen is!

1. Minden szabad hely aranyat ér!

Martha Stewart szerint bűn nem kihasználni a konyha minden egyes négyzetméterét. Azt tanácsolja, hogy a felső szekrények helyett vessük be a polcokat, mert világosabbnak mutatják a konyhát, és könnyen elérhetővé teszik az eszközöket.

2. Tároljuk okosan a sütőlapokat, tálcákat és vágódeszkákat

Méghozzá függőleges, így könnyebben előkaphatjuk, ha szükség van rájuk, és kevesebb helyet is foglalnak.

3. Tároló a konyhák lelke

Mindenképpen szerezzünk üveg vagy műanyagtárolóedényeket, amikbe a só, liszt, cukor és a tészták kapjanak helyet. Könnyebben átlátható ezáltal a konyha, nagyon kényelmes és esztétikus megoldás is!

4. Invesztáljunk fiókrendszerezőkbe

Csak egyszer kell megvenni, azonban nagy szolgálatot tesz évekig, hiszen nem engedik, hogy a fiókokban is eluralkodjon a káosz.

5. Címkézzünk!

Jól működő, nagyon praktikus tipp, ami által átlátható lesz a konyhánk és a főzés is jóval egyszerűbb, ha tudjuk, melyik doboz, milyen hozzávalót rejt.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...