Ha ezt látod a majonézen, azonnal dobd ki

Kellemetlen meglepetés érhet, ha nem figyelsz oda az alábbi jelekre, amikor majonézes ételt fogyasztasz.

A bársonyosan krémes és jellegzetes illatú majonézzel rengeteg fogás ízét fel lehet dobni. Gondoljunk csak bele, fogyaszthatjuk salátákkal, szendvicsekkel, hamburgerrel vagy néha napján akár egy szépen grillezett lazaccal is. És természetesen nem hiányozhat a franciasalátából és a kaszinótojásból sem! Az igazság azonban az, hogy még a legnagyobb majonézrajongókkal is megeshet, hogy egy időre elfeledkeznek a hűtő hátuljában megbújó majonézes tubusról. Ebben az esetben érdemes odafigyelni néhány jelre, amik azt jelzik, hogy a majonéz megromlott.

Ha ezt látod a majonézen, azonnal dobd ki

Használd az érzékeidet…és egy kis józan észt

Ha például a majonéz kellemetlen ízű és szagú, akkor nagy valószínűséggel megavasodott. De az is előfordulhat, hogy a mártás szaga egyenesen orrfacsaró, ha ezt érzékeled, akkor természetesen azonnal dobd ki. A kedvenc szószunkban tanyát verő penészt is könnyű észrevenni, hiszen a kis színes spórák hipp-hopp elterjednek benne.

Végül, de nem utolsósorban a majonéz megváltozott színe és textúrája is árulkodó jele lehet annak, hogy megromlott. Ha a tojássárgájából és növényi olajból készült majonéz színe barnássárgára változott, vagy kivált belőle az olaj, akkor ideje megválni tőle. Hidd el, hogy a gyomrod nagyon hálás lesz neked!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket az őrült konyhai ötleteket is fogadd meg:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...