A bársonyosan krémes és jellegzetes illatú majonézzel rengeteg fogás ízét fel lehet dobni. Gondoljunk csak bele, fogyaszthatjuk salátákkal, szendvicsekkel, hamburgerrel vagy néha napján akár egy szépen grillezett lazaccal is. És természetesen nem hiányozhat a franciasalátából és a kaszinótojásból sem! Az igazság azonban az, hogy még a legnagyobb majonézrajongókkal is megeshet, hogy egy időre elfeledkeznek a hűtő hátuljában megbújó majonézes tubusról. Ebben az esetben érdemes odafigyelni néhány jelre, amik azt jelzik, hogy a majonéz megromlott.
Használd az érzékeidet…és egy kis józan észt
Ha például a majonéz kellemetlen ízű és szagú, akkor nagy valószínűséggel megavasodott. De az is előfordulhat, hogy a mártás szaga egyenesen orrfacsaró, ha ezt érzékeled, akkor természetesen azonnal dobd ki. A kedvenc szószunkban tanyát verő penészt is könnyű észrevenni, hiszen a kis színes spórák hipp-hopp elterjednek benne.
Végül, de nem utolsósorban a majonéz megváltozott színe és textúrája is árulkodó jele lehet annak, hogy megromlott. Ha a tojássárgájából és növényi olajból készült majonéz színe barnássárgára változott, vagy kivált belőle az olaj, akkor ideje megválni tőle. Hidd el, hogy a gyomrod nagyon hálás lesz neked!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket az őrült konyhai ötleteket is fogadd meg: