Nemcsak az alkohol károsítja a májadat, de ezek az italok is

Ezeket az italokat jobb, ha elkerülöd, ha nem szeretnéd, hogy károsodjon a májad. És most nem az alkoholról beszélünk!

A máj az emberi test legnagyobb mirigye, ami nélkülözhetetlen szerepet tölt be a méregtelenítésben, a toxikus anyagok lebontásában. Egyedülálló képessége, hogy rendkívül jól regenerálódik, sokáig képes tűrni a számára kedvezőtlen körülményeket, azonban az ő „türelme” is véges.

Nemcsak az alkohol károsítja a májadat, de ezek az italok is

Visszafordíthatatlan károsodása esetén komoly problémákkal kell szembenéznünk. Ezért is érdemes nagyon odafigyelni arra, hogy megfelelő ételeket vigyünk be a szervezetünkbe, amik segítik működését, és minél kevesebb alkoholt fogyasszunk. Azonban nem ez az egyetlen ital, ami hosszútávon károsíthatja a májunkat.

Cukros üdítők

A túl sok cukor nem csak a fogainknak ártalmas. Ha túl sok finomított cukrot tartalmazó italt fogyasztunk, az zsírfelhalmozódáshoz, később pedig májbetegség kialakulásához vezethet. A máj ugyanis zsírrá alakítja a fruktózt.

Gyümölcslevek

Ha valakinek az étrendje sok gyümölcscukrot tartalmaz, ami mellé magas kalóriatartalmú ételeket is fogyaszt, akkor a fruktóz lebontásában szerepet játszó máj túlterhelődik, és azt közvetlenül zsírrá alakítja. A májban ez zsírlerakódásokhoz és veszélyes zsírmáj kialakulásához vezethet.

Szénsavas italok

A szénsavas üdítők rendszeres fogyasztása a szakemberek szerint szoros kapcsolatot mutat a cukorbetegséggel, az elhízással, a fogászati problémákkal, a demenciával, bizonyos daganattípusokkal és a nem alkoholos zsírmájjal is. Az elhízás a szerv zsírosodásának egyik leghangsúlyosabb oka.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek az egészségtelen étrendről:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...