Leonardo DiCaprio legújabb projektje így segít a bolygónak

Az aktivizmusáról és a környezetvédelmet támogató akcióiról ismert Leonardo DiCaprio újabb zöld kezdeményezést kezdett támogatni. A színész két műhúsgyártó-cégben vett részesedést, ezzel is hozzájárulva munkásságukhoz.

Leonardo DiCaprio eddig is ismert volt arról, hogy szívén viseli a bolygó sorsát, ezt többször is bizonyította, amikor különböző zöld cégeket és szervezeteket támogatott vagy segítette tevékenységüket. Leonardo DiCaprio elkötelezettsége a környezetvédelem iránt továbbra sem lankad: két, műhúst gyártó startupban is részesedést vett.

Ezek Leonardo DiCaprio legújabb zöld vállalásai

Részvényes és tanácsadó is lesz

DiCaprio az izraeli Aleph Farm és a holland Mosa Meat nevű startupokat kezdte el támogatni, erről a cégek vezetése adott hírt. Elmondták, hogy a színész nemcsak részesedést vásárolt, hanem tanácsadói szolgálatait is felajánlotta.

A cégek műhúst állítanak elő: ez tehenek sejtjeiből készül, tehát a haszonállatok leölése nélkül lehetséges.

Személyes indíttatás

A klímaválság elleni harc egyik leghatékonyabb útja az élelmiszerellátó rendszer megváltoztatása.

„A Mosa Meat és az Aleph Farms új lehetőségeket kínálnak a marhahús iránti világszintű igény kielégítésére, ugyanakkor megszüntethetik a jelenlegi ipari marhahústermelés legégetőbb problémáit”

- így indokolta döntését DiCaprio. Színészként szerzett hírnevét az utóbbi években rendszeresen a környezetvédelmi ügyek támogatására használta, figyelemfelhívó kampányokkal és oknyomozó dokumentumfilmekkel.

Nem ez az első alkalom, hogy húspótló termékeket gyártó cégekkel dolgozik együtt: a kaliforniai székhelyű Beyond Meat-be is befektetett korábban. Itt növényi alapanyagokból állítanak elő hamburgert és kolbászokat.

A hús hatása a környezetre

Egyre nyilvánvalóbb, hogy a mértéktelen húsfogyasztásnak súlyos következményei vannak a bolygónk egészségére. Fűti a klímaváltozás folyamatát, az ipari mértékű állattenyésztés rengeteg területet foglal el, és károsanyag-kibocsátása is nagy terheket ró a környezetre. Erre csak az egyik megoldás lehet a laborban előállított műhús, azaz vitro hús.

Forrásunk volt.


Még több érdekes hír a nagyvilágból:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...