Leonardo DiCaprio legújabb projektje így segít a bolygónak

Az aktivizmusáról és a környezetvédelmet támogató akcióiról ismert Leonardo DiCaprio újabb zöld kezdeményezést kezdett támogatni. A színész két műhúsgyártó-cégben vett részesedést, ezzel is hozzájárulva munkásságukhoz.

Leonardo DiCaprio eddig is ismert volt arról, hogy szívén viseli a bolygó sorsát, ezt többször is bizonyította, amikor különböző zöld cégeket és szervezeteket támogatott vagy segítette tevékenységüket. Leonardo DiCaprio elkötelezettsége a környezetvédelem iránt továbbra sem lankad: két, műhúst gyártó startupban is részesedést vett.

Ezek Leonardo DiCaprio legújabb zöld vállalásai

Részvényes és tanácsadó is lesz

DiCaprio az izraeli Aleph Farm és a holland Mosa Meat nevű startupokat kezdte el támogatni, erről a cégek vezetése adott hírt. Elmondták, hogy a színész nemcsak részesedést vásárolt, hanem tanácsadói szolgálatait is felajánlotta.

A cégek műhúst állítanak elő: ez tehenek sejtjeiből készül, tehát a haszonállatok leölése nélkül lehetséges.

Személyes indíttatás

A klímaválság elleni harc egyik leghatékonyabb útja az élelmiszerellátó rendszer megváltoztatása.

„A Mosa Meat és az Aleph Farms új lehetőségeket kínálnak a marhahús iránti világszintű igény kielégítésére, ugyanakkor megszüntethetik a jelenlegi ipari marhahústermelés legégetőbb problémáit”

- így indokolta döntését DiCaprio. Színészként szerzett hírnevét az utóbbi években rendszeresen a környezetvédelmi ügyek támogatására használta, figyelemfelhívó kampányokkal és oknyomozó dokumentumfilmekkel.

Nem ez az első alkalom, hogy húspótló termékeket gyártó cégekkel dolgozik együtt: a kaliforniai székhelyű Beyond Meat-be is befektetett korábban. Itt növényi alapanyagokból állítanak elő hamburgert és kolbászokat.

A hús hatása a környezetre

Egyre nyilvánvalóbb, hogy a mértéktelen húsfogyasztásnak súlyos következményei vannak a bolygónk egészségére. Fűti a klímaváltozás folyamatát, az ipari mértékű állattenyésztés rengeteg területet foglal el, és károsanyag-kibocsátása is nagy terheket ró a környezetre. Erre csak az egyik megoldás lehet a laborban előállított műhús, azaz vitro hús.

Forrásunk volt.


Még több érdekes hír a nagyvilágból:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...