Leonardo DiCaprio legújabb projektje így segít a bolygónak

Az aktivizmusáról és a környezetvédelmet támogató akcióiról ismert Leonardo DiCaprio újabb zöld kezdeményezést kezdett támogatni. A színész két műhúsgyártó-cégben vett részesedést, ezzel is hozzájárulva munkásságukhoz.

Leonardo DiCaprio eddig is ismert volt arról, hogy szívén viseli a bolygó sorsát, ezt többször is bizonyította, amikor különböző zöld cégeket és szervezeteket támogatott vagy segítette tevékenységüket. Leonardo DiCaprio elkötelezettsége a környezetvédelem iránt továbbra sem lankad: két, műhúst gyártó startupban is részesedést vett.

Ezek Leonardo DiCaprio legújabb zöld vállalásai

Részvényes és tanácsadó is lesz

DiCaprio az izraeli Aleph Farm és a holland Mosa Meat nevű startupokat kezdte el támogatni, erről a cégek vezetése adott hírt. Elmondták, hogy a színész nemcsak részesedést vásárolt, hanem tanácsadói szolgálatait is felajánlotta.

A cégek műhúst állítanak elő: ez tehenek sejtjeiből készül, tehát a haszonállatok leölése nélkül lehetséges.

Személyes indíttatás

A klímaválság elleni harc egyik leghatékonyabb útja az élelmiszerellátó rendszer megváltoztatása.

„A Mosa Meat és az Aleph Farms új lehetőségeket kínálnak a marhahús iránti világszintű igény kielégítésére, ugyanakkor megszüntethetik a jelenlegi ipari marhahústermelés legégetőbb problémáit”

- így indokolta döntését DiCaprio. Színészként szerzett hírnevét az utóbbi években rendszeresen a környezetvédelmi ügyek támogatására használta, figyelemfelhívó kampányokkal és oknyomozó dokumentumfilmekkel.

Nem ez az első alkalom, hogy húspótló termékeket gyártó cégekkel dolgozik együtt: a kaliforniai székhelyű Beyond Meat-be is befektetett korábban. Itt növényi alapanyagokból állítanak elő hamburgert és kolbászokat.

A hús hatása a környezetre

Egyre nyilvánvalóbb, hogy a mértéktelen húsfogyasztásnak súlyos következményei vannak a bolygónk egészségére. Fűti a klímaváltozás folyamatát, az ipari mértékű állattenyésztés rengeteg területet foglal el, és károsanyag-kibocsátása is nagy terheket ró a környezetre. Erre csak az egyik megoldás lehet a laborban előállított műhús, azaz vitro hús.

Forrásunk volt.


Még több érdekes hír a nagyvilágból:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...