Leonardo DiCaprio beszáll a kajabizniszbe - Vajon milyen ételek gyártásába fektet be a sztár?

Talán nem meglepő, hogy miután A visszatérő című filmben egy bölény nyers máját kellett befalnia, Leonardo Dicaprio egy vegán burgereket gyártó cégbe fektet be. 

Leonardo DiCaprio nem csupán azért fektet be egy vegán burgerezőbe, mert A visszatérő című filmben egy bölény nyers máját kellett megennie. Az Oscar-díjas sztár a környezetvédelem elkötelezett híve. 1998-ban alapította meg a saját nevét viselő szervezetet (Leonardo DiCaprio Foundation- LDF), ami többek között az óceánok és a vadvilág védelmével, az őslakosok jogaival és a klímaváltozással foglalkozik. Before the Flood (Az áradás előtt) című dokumentumfilmjében a sztár az ENSZ békenagyköveteként mind a hat kontinenst meglátogatja és tudósok segítségével a klímaváltozás bizonyítékait kutatja.

DiCaprio Grönlandon a Before the Flood című film forgatásán

DiCaprio most a Los Angeles-i, vegán burgereket és más húspótlókat gyártó Beyond Meat céget támogatja anyagilag - írja a Quartz. A Beyond Meat nyáron már széleskörű terjeszkedésbe kezdett. A termékek tizenöt amerikai állam hatszáz Kroger-tulajdonú üzletében már kaphatóak, ezen kívül a The Whole Foods Market boltjaiban is meg lehet venni ezeket a növényi alapú hamburgerpogácsákat.

A Beyond Meat egyik terméke

"Az állattartás nagyban hozzájárul a szénhidrogén-kibocsájtáshoz. Aki állati húsok helyett növényi alapú húspótlókat fogyaszt, komoly lépéseket tesz annak érdekében, hogy csökkentse káros befolyását a klímára" - nyilatkozta a színész.

Nem a Beyond Meat az egyetlen szervezet, amit a színész környezetvédelmi alapítványa segít A Leonardo DiCaprio Foundation 2017 szeptemberében több, mint száz szervezetet és ügyet összesen 20 millió dollárral támogatott.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Eddig nem értettük, de most már tudjuk, miért jó érzés minden nap egy kanalat faragni

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...