Az enyhe télnek és a korai tavaszi időnek köszönhetően idén sokkal hamarabb beköszöntött az eperszezon. Épp időben ahhoz, hogy központi helyet kapjon hétvégén, az anyák napja méltó díszeként. Az eper azért tökéletes ehhez az alkalomhoz, mert bár meglehetősen egyszerű gyümölcs, mégis kimondottan elegáns desszertek alapanyaga lehet. És bizony, az édesanyák ilyen gyönyörű kompozíciókat érdemelnek.
Az egyik gyors és látványos megoldás, ha valamilyen pohárkrémet készítünk, de a földieper egy sajttortába, túrótortába vagy valamilyen túrós sütibe is harmonikusan illeszkedik. De kísérletezhetünk muffinnal, fagyitortával és más ínycsiklandó tortákkal is. A cél minden esetben ugyanaz: az aromák és a látvány egyaránt tükrözze az anyák iránt érzett szeretetünket és megbecsülésünket.
-
1.
Fehércsokoládés pohárkrém eperrel
-
2.
Epres túrótorta linzertésztából
-
3.
Fehér csokis-mascarponés-epres pohárkrém
-
4.
Epres krémes Vicikó konyhájából
-
5.
Poharas eper-tiramisu
-
6.
Epres-fehér csokis spiráltorta
-
7.
Túrós-epres trifle
-
8.
Fagyasztott joghurttorta
-
9.
Csokoládés muffin fehér csoki krémmel
-
10.
Túrós pite epres-rebarbarás szósszal