r
Nosalty Logó

Epres túrótorta linzertésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Napfény és fűszer
Epres túrótorta linzertésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A túróhoz

A tetejére

Összesen 808 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A túróhoz

A tetejére

Összesen 4839 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A túróhoz

A tetejére

Összesen 287 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656.8 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 808 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.1 g

Zsír

  • Összesen
    272.4 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3941 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1433 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.2 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    743.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2166 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1086 micro
Összesen 4839 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túróhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A linzer hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, majd kinyújtjuk,és kibélelünkvele egy piteformát. Amíg a túrós résztkészítjük, a tésztátahűtőbe tesszük.
  2. A túrós rész hozzávalóit összekeverjük.
  3. 15 perc pihenés után a linzeralapot vaksütéssel elősütjük, majd a túrókrémet rátéve még kb. 45 percig sütjük170 fokon. Akkor jó, ha már nem folyik, de még remegős.
  4. Itt jön a neheze: teljesen ki kell hűteni, ez több órát is igénybe vehet.
  5. Ha kihűlt, rászeleteljükaz epret, ésa csomagoláson található utasítás szerint leöntjüka zselével.Ismét hagyjukdermedni.
  6. Ha jól kidermedt, szépen szeletelhető!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 346
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 20785
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres túrótorta linzertésztából
Napfény és fűszer 34 recept

Túró és eper, bármikor. :)

Hozzávalók

A tésztához

A túróhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...