Így étkezz, hogy lapos legyen a hasad

Bizony, nemcsak a felülések kellenek ahhoz, hogy lapos hasat villanthass a strandon, az étkezésedre is oda kell figyelned.

Ahhoz, hogy megszabadulj a hasadra rakodót zsírpárnáktól, az étkezésedre (is) muszáj odafigyelned. Ha fogyni szeretnél, akkor több kalóriát kell elégetned, mint amennyit beviszel, és figyelned kell arra, hogy milyen az a táplálék, amit magadhoz veszel. A lapos has nemcsak szépen mutat, hanem egészségügyi szempontból is jó befektetés. Nézzük, mit kell tenned a lapos hasért!

Így étkezz, hogy lapos legyen a hasad

Hosszútávon gondolkozz

Fontos, hogy ne vágj bele pár napos csoda diétákba, melyek azt ígérik, néhány nap alatt leadod majd a felesleges kilóidat. A fogyáshoz türelemre és kitartásra lesz szükség. A kiegyensúlyozott étrend és a rendszeres mozgás ebben az esetben is meghozza majd a kívánt eredményt.

Inkább edzés előtt étkezz

Egy banán vagy egy marék dió megelőzheti az edzés közben előforduló izomgörcsöket. Edzés után legalább 2 órával egyél utoljára komolyabbat, és lehetőség szerint akkor is fehérjedús ételeket, például csirkét vagy lazacot, halat rizzsel.

Kevesebb szénhidrát

Kerüld el a magas szénhidráttartalmú ételek fogyasztását, különösen az esti órákban. Egyél kevesebb fehér lisztből készült ételt és magas cukortartalmú fogást. Ha esetleg elcsábulsz, akkor is naponta maximum egyszer. Az a szénhidrát, amire a testnek nincs szüksége, zsírrá alakul.

Rendszeresség

Ugyan még mindig népszerű az az alapelv, hogy naponta 5-ször étkezz keveset, mégsem ajánlatos ezt tartani, hiszen így sokkal könnyebben átlépheted a kalóriabeviteledet. A napi háromszori étkezés lenne az ideális, de ha közben megéheznél, fogyassz gyümölcsöt, zöldséget vagy túrót.

Ne siess az étkezéssel

Mindenképpen szánd rá a megfelelő időt az étkezésre. Felejtsd el a gyorsan behabzsolt salátákat a melóban, nyugodtan ülj le, és fogyaszd el az ebédedet. Étkezés előtt egy pohár víz is segít abban, hogy ne edd túl magad.

Forrásunk volt.


Még több a fogyásról:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...