Párosítsd ezzel, és több ezerszeres lesz a kurkuma hatása

A kurkumáról köztudott, hogy nagyon egészséges, de ha ezzel a hétköznapi alapanyaggal párosítod, a jótékony hatása rendkívüli mértékben fokozódik!

A különböző gyulladások a szervezetben komoly betegségeket okozhatnak, így ezek ellen az életmódoddal, így például gyulladásgátló ételekkel tudsz tenni. Ezek közé tartozik, sőt, kiemelkedik közülük az antioxidánsokban gazdag kurkuma, ami képes felvenni a harcot a gyulladásokkal. Azon túl, hogy teszel belőle egy-két kanállal az ételeidbe, vagy elszürcsölgetsz egy nagy pohár golden milket vagy kurkumás lattét, egy trükkel még tovább fokozhatod a kurkuma hatását, és nem is kell a fűszeres polcodnál messzebb menned: kombináld fekete borssal!

Párosítsd ezzel az alapanyaggal, és több ezerszeres lesz a kurkuma hatása

A kurkuma fő hatóanyaga, amiért szeretjük, a kurkumin, ami egy erős antioxidáns, ezáltal képes csökkenteni a gyulladást a szervezetben. Ugyanakkor a kurkuma biohasznosulása alacsony, azaz a szervezet nem tudja kihasználni az úgynevezett „szupererőit”, mert nem szívódik fel jól, és gyorsan megemésztjük, és ürítjük. Mindezt orvosolhatod a fenti módszerrel, azaz minden alkalommal, amikor kurkumát használsz, kerüljön mellé fekete bors is.

A fekete bors fő hatóanyaga ugyanis a piperin, és kimutatták, hogy 2000 százalékkal növeli a kurkumin biológiai hozzáférhetőségét.

Indiai babfőzelék

Varázsoljuk otthonunkba indiai ételek illatát és ízét ezzel a nagyon könnyű recepttel. A híres kókusztejes vöröslencse curry-t készítettük el most, bab felhasználásával!

Vegán mac and cheese

Az év elején egy gyors, de annál finomabb vegán recepttel is jelentkezünk. Nagy kedvencünk a sajtos makaróni, ami a tökéletes téli “comfort food”, viszont sajnos nem sorolható a ...

Persze ez nem azt jelenti, hogy teljesen felesleges volna kurkumát tenned az ételeidbe a fekete bors nélkül, hiszen egy kiegyensúlyozott, növényekben gazdag diéta részeként egy szuper egészséges fűszerről van szó. De ha szeretnéd valóban kihasználni a csodás alapanyag nyújtotta előnyöket, mindenképpen párosítsd fekete borssal.

Ráadásul a fekete bors éppúgy magas antioxidánstartalommal büszkélkedhet, teljesen növényi eredetű, és segít az egészséged megőrzésében. Úgyhogy, ha eddig nem használtad volna ezeket a fűszereket együtt, ideje feltöltened velük a polcaidat, és bevetni a párost!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ismerj meg még több izgalmas alapanyagot:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...