Krumplipüré krumplinyomó nélkül? Lehetséges, mutatjuk, hogyan!

Nincs krumplipüré krumplinyomó nélkül – vagy mégis? A TikTok népszerű szakácsa bemutatta, hogy igenis lehetséges!

A krémes vajas krumplipüré a krumplis ételek királya, amit lehetetlenség letaszítani a trónjáról, hiába a menő hasselback krumpli és más trónbitorlók, a klasszikus hétvégi fogás egyszerű, de mégis nagyszerű és megunhatatlan. A TikToknak köszönhetően pedig azt is megtanultuk nemrég, hogyan kell rendeltetésszerűen használni a krumplihámozót, és hogyan lehet a püréhez villámgyorsan megpucolni a krumplikat, most pedig magának a pürének egy új elkészítési módját sajátíthatjuk el.

Ugyanúgy, ahogy nem gondoltuk volna, hogy palacsintát másképp is lehet sütni, mint ahogy azt világ életünkben megszoktuk, a krumplipüré készítésének is azt hittük, hogy csak egyetlen módja létezik – milyen balgák voltunk! A Poppy O’Toole séf, vagyis ahogy TikTokon ismerik, PoppyCooks videói rendkívül népszerűek, és most krumplipüréjét osztotta meg a világgal, amihez egyáltalán nem használ krumplinyomót. Szerinte ugyanis a legkrémesebb püré eléréséhez egy egészen más konyhai eszközre van szükség: egy egyszerű szűrőre. Ennek lyukai ugyanis sokkal apróbbak, mint egy krumplinyomóé, ezáltal a püré is krémesebb lesz. A videóban a szakács a teljes folyamatot demonstrálja.

Plusz infóként elmondja, hogy szerinte a legjobb püré a több keményítőt tartalmazó krumpliból (ő a Maris Piper és Russet fajtákat említi) készül. Meghámozza, majd nem kockára vágja őket, hanem szeleteli, így biztosan ugyanannyi idő alatt fő meg az egész adag.

Egy lábos sós vízbe teszi a krumplit, majd felforralja az egészet. Ezután átszűri a krumplit, és öt percre a szűrőben hagyja, hogy biztosan minden gőz elpárologjon, mert minél kevesebb víz marad a krumpliban, annál krémesebb lesz a végeredmény.

A hasznos tanácsok mellett eddig semmi meglepő sincs a módszerben, igaz?

Itt következik azonban a turpisság, ugyanis fogja, és a krumplikat átnyomkodja a szűrőn a hideg vajdarabokkal EGYÜTT.

@poppycooks

Today marks a new chapter in your life full of the most PERFECT mashed potato 🥔 #potatotiktok #mash #potato #mashedpotato #learnontiktok @tiktok_uk

♬ The Perfect Mashed Potato Every Time - Poppy O’Toole

Azzal, hogy a vajat a krumplival együtt nyomja át a szűrőn, és nem utólag adja hozzá a zsiradékot, a zsírmolekulák könnyebben hozzátapadnak a fehérjékhez, és ezzel megakadályozzák, hogy azok a túlfejlődjenek. Egy kis gasztrotudomány: a fehérje bevonása finomabb textúrát eredményez.

Klasszikus burgonyapüré

Ezzel az recepttel nem csak a hozzávalók tekintetében segítünk Nektek, hanem magában az elkészítési eljárásban is, mert ha így csináljátok, tökéletes végeredményt fogtok kapni!

Hagymás tört krumpli

Az ördög a részletekben van elhantolva - mint tudjuk. Egyszer megkértek, hogy tartsak főzőtanfolyamot. Elkezdtem magyarázni a hölgyeknek, ám ők átvették a szót és sorban egymás után ...

Amikor minden krumplit átnyomkodott a szűrőn, még több vajat ad hozzá, amit aztán egy kis meleg tej követ. Érdemes a tejet előre megmelegíteni, így könnyebben elkeveredik a krumplipürében, ami szintén megakadályozza, hogy a fehérjék túlságosan rakoncátlankodjanak, és emiatt csomós legyen a kész étel. Ezután jöhetnek a fűszerek ízlés szerint.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt


További krumplis cikkeket itt olvass:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...