Zseniális módszer, aminek hála, pár pillanat alatt végzel a krumplihámozással

Senkinek sem tartozik a kedvenc konyhai műveletei közé a krumplipucolás, de ezzel a pofonegyszerű, mégis zseniális trükkel megkönnyítheted a saját dolgod.

A TikTok az egyszerű, mégis forradalmi konyhai trükkök első számú forrása, ahol a tökéletes tükörtojás elkészítésétől a palacsinta forradalmian új módszerrel történő sütésén át a banánhéj ötletes felhasználásáig rengeteget tanultunk a rövid kis videókból.

Korábban már elsajátítottuk a krumplihámozó megfelelő használatának módját, de most egy új videóból az is kiderült, miként lehet jelentősen csökkenteni a burgonya megpucolására szánt időt.

@thatdudecancook

Best potato hack ever #potato #kitchenhacks #cookingtips #cooking #learnontiktok

♬ original sound - Sonny Hurrell

A @Thedudecancook nevű felhasználó mutatta be az eljárást, ami segít ebben. Egyszerűen csak fog egy villát, rászúrja a krumplit, gyors mozdulatokkal meghámozza az oldalát, majd jöhet a teteje és az alja. Kettőt pislogunk, és már készen is van.

Hogy a való életben is működik-e a módszer?

A videó alapján abszolút, de érdemes inkább közepes és nagyméretű krumplikkal próbálkozni, mivel hámozás közben itt nagyobb mozdulatokat teszel, illetve a rücskös részekkel ugyanúgy meg kell majd küzdeni. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a villát mélyen szúrd bele a krumpliba, és tartsd stabilan, különben el fog mozdulni.

Ha pedig a nagy lelkesedésben meghámoztál egy nagy adag krumplit, készíts belőle krémes krumplipürét vagy valamelyik kedvenc krumplis ételünket.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További krumplis cikkeket itt olvass:

Forrásunk volt

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...