A TikTok az egyszerű, mégis forradalmi konyhai trükkök első számú forrása, ahol a tökéletes tükörtojás elkészítésétől a palacsinta forradalmian új módszerrel történő sütésén át a banánhéj ötletes felhasználásáig rengeteget tanultunk a rövid kis videókból.
Korábban már elsajátítottuk a krumplihámozó megfelelő használatának módját, de most egy új videóból az is kiderült, miként lehet jelentősen csökkenteni a burgonya megpucolására szánt időt.
@thatdudecancook Best potato hack ever #potato #kitchenhacks #cookingtips #cooking #learnontiktok
♬ original sound - Sonny Hurrell
A @Thedudecancook nevű felhasználó mutatta be az eljárást, ami segít ebben. Egyszerűen csak fog egy villát, rászúrja a krumplit, gyors mozdulatokkal meghámozza az oldalát, majd jöhet a teteje és az alja. Kettőt pislogunk, és már készen is van.
Hogy a való életben is működik-e a módszer?
A videó alapján abszolút, de érdemes inkább közepes és nagyméretű krumplikkal próbálkozni, mivel hámozás közben itt nagyobb mozdulatokat teszel, illetve a rücskös részekkel ugyanúgy meg kell majd küzdeni. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a villát mélyen szúrd bele a krumpliba, és tartsd stabilan, különben el fog mozdulni.
Ha pedig a nagy lelkesedésben meghámoztál egy nagy adag krumplit, készíts belőle krémes krumplipürét vagy valamelyik kedvenc krumplis ételünket.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
További krumplis cikkeket itt olvass: