A konzervnyitót viszonylag sokszor használjuk, valamiért azonban mégsem jut eszünkbe megtisztítani, pedig rengeteg szennyeződés tapadhat meg rajta, kezdve a paradicsomszósztól a különböző konzervek levein át.
Apartment Therapy szerint ez a szennyeződésekkel teli nyitó remek környezetet teremthet a baktériumok számára, amik a konzervnyitóról könnyedén az ételbe juthatnak.
A konzervnyitó tisztításánál nem a rongy vagy a szivacs lesz a segítségünkre, hanem a zsírpapír. A lényeg, hogy vágjunk egy körülbelül 10 centiméter széles zsírpapírt, majd hajtsuk félbe széltében és hosszában is. Tegyük a papír hosszabbik felét a konzervnyitó fogaskerekei közé, majd töröljük át mindkét oldalát. Hajtsuk ismét félbe a zsírpapírt hosszában, aztán újra töröljük át a konzervnyitó mindkét oldalát. Ezt a folyamatot ismételjük addig, amíg az összes kosz, szennyeződés nem tűnik el róla.
Lehetséges, hogy elsőre nagyon pepecselősnek tűnik a dolog, de hidd el, minél többször végzed el a folyamatot, annál gyorsabban és gördülékenyebben fog menni.
Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen: