Az egyszerű módszer, mellyel gyorsan megtisztíthatod a konzervnyitót

Bizony, bármennyire is hihetetlen, a konzervnyitót is érdemes rendszeresen tisztítani.

A konzervnyitót viszonylag sokszor használjuk, valamiért azonban mégsem jut eszünkbe megtisztítani, pedig rengeteg szennyeződés tapadhat meg rajta, kezdve a paradicsomszósztól a különböző konzervek levein át.

Az egyszerű módszer, mellyel gyorsan megtisztíthatod a konzervnyitót

Apartment Therapy szerint ez a szennyeződésekkel teli nyitó remek környezetet teremthet a baktériumok számára, amik a konzervnyitóról könnyedén az ételbe juthatnak.

A konzervnyitó tisztításánál nem a rongy vagy a szivacs lesz a segítségünkre, hanem a zsírpapír. A lényeg, hogy vágjunk egy körülbelül 10 centiméter széles zsírpapírt, majd hajtsuk félbe széltében és hosszában is. Tegyük a papír hosszabbik felét a konzervnyitó fogaskerekei közé, majd töröljük át mindkét oldalát. Hajtsuk ismét félbe a zsírpapírt hosszában, aztán újra töröljük át a konzervnyitó mindkét oldalát. Ezt a folyamatot ismételjük addig, amíg az összes kosz, szennyeződés nem tűnik el róla.

Lehetséges, hogy elsőre nagyon pepecselősnek tűnik a dolog, de hidd el, minél többször végzed el a folyamatot, annál gyorsabban és gördülékenyebben fog menni.

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...