Az egyszerű módszer, mellyel gyorsan megtisztíthatod a konzervnyitót

Bizony, bármennyire is hihetetlen, a konzervnyitót is érdemes rendszeresen tisztítani.

A konzervnyitót viszonylag sokszor használjuk, valamiért azonban mégsem jut eszünkbe megtisztítani, pedig rengeteg szennyeződés tapadhat meg rajta, kezdve a paradicsomszósztól a különböző konzervek levein át.

Az egyszerű módszer, mellyel gyorsan megtisztíthatod a konzervnyitót

Apartment Therapy szerint ez a szennyeződésekkel teli nyitó remek környezetet teremthet a baktériumok számára, amik a konzervnyitóról könnyedén az ételbe juthatnak.

A konzervnyitó tisztításánál nem a rongy vagy a szivacs lesz a segítségünkre, hanem a zsírpapír. A lényeg, hogy vágjunk egy körülbelül 10 centiméter széles zsírpapírt, majd hajtsuk félbe széltében és hosszában is. Tegyük a papír hosszabbik felét a konzervnyitó fogaskerekei közé, majd töröljük át mindkét oldalát. Hajtsuk ismét félbe a zsírpapírt hosszában, aztán újra töröljük át a konzervnyitó mindkét oldalát. Ezt a folyamatot ismételjük addig, amíg az összes kosz, szennyeződés nem tűnik el róla.

Lehetséges, hogy elsőre nagyon pepecselősnek tűnik a dolog, de hidd el, minél többször végzed el a folyamatot, annál gyorsabban és gördülékenyebben fog menni.

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...