Új interjúsorozatunkban a Nosalty csapata olyan kulisszatitkokról mesél nektek, amiket csak kevesen mernek/engednek megkérdezni. Ez a Konyhanyelven. Munka, magánélet és gasztronómia konyhanyelven, mert ebben a sorozatban nincsenek helyes vagy helytelen válaszok, nem a nagy szavakra és a nagy megmondásokra gyúrunk, hanem az őszinteségre. Lecsupaszítva, röviden, tömören, emberközelien és érthetően, sok-sok humorral – egyenesen a konyhából, ezúttal a Nosalty munkatársaitól.
Mit főztél utoljára?
Cukormentes citromtortát a feleségem születésnapjára, bográcsban marhapörköltet, illetve grilleztem párszor az elmúlt hetekben. Leginkább ezt szeretem a nyárban.
Mit hallgatsz főzés közben?
Nagyon változó, leginkább hangulatfüggő. A rock klasszikusoktól a hiphoppon át az elektronikus zenéig bármit, ami tölt. Ezért is halogatom az "erre kavarj!" Spotify szerkesztői listámat, nehéz összeválogatni a kedvenceket.
Ki számodra az überséf?
Itt a családi konyhát külön választanám, úgy egyszerűbb dönteni. A Nosalty videósok (Dávid, Petra, Gábor és Flóra) és Gréti rendszeresen meglepnek valami extra látvánnyal/finomsággal így Nekik jár a "jelölés".
Mi az, ami mindig van a hűtődben?
7-8 °C. Ezen kívül tej, sajt, tojás, zöldség és gyümölcs, felvágottak, csemege/kovászos ubi, reszelt parmezán, ketchup, majonéz, csípős valami és lehűtött csapvíz.
Étel, amit soha nem eszel meg?
Sok mindent, nagyon válogatós vagyok, de a pár éve beszerzett Surströmming konzervet tuti kihagyom, ha egyszer egy FuriMuriban felnyílik.
A legemlékezetesebb étel, amit a munkád során kóstoltál?
Ze(n)derta szakácsunk kókuszgolyója, amit Petra készített el. (A 2dl rumra hívnám fel a figyelmet.)
Te milyen étel lennél? Mi a "lélekételed"?
"A kirántott hús és a rizsa", rizsa nélkül, sütés előtt fokhagymás tejbe pácolva, jól megfűszerezve.
Íme, egy saját recept:
Kedvenc gasztronómiához köthető szavad?
"Ízlés szerint" és az "amennyit felvesz". Biztosítják a kellő szabadságot.
Kedvenc piacod?
Nem annyira vagyok piacos, plusz az idő szűke miatt online termelői piacról rendelünk.
Közért vagy hipermarket?
Hipermarket, abból is több lánc kínálatából összeválogatva. Mindenhol van valami nagy kedvence a családból valakinek. De az online vásárlásban hiszek igazán.
Kedvenc hazai éttermed?
Pata Negra, szeretem a spanyol konyhát. Egyik nagy kedvencem a sült padron paprika.
Ital, ami mindig levesz a lábadról?
A forró kávé, kis hideg tejjel, ami nélkül nem indulhat a nap.
Film/mozi/sorozat, ami inspirál?
Mivel az elmúlt időszakban a pandémia miatt egész nap képernyő előtt ültem, így munkaidőn kívül igyekeztem kerülni. Utoljára a Nagy pénzrablás epizódjait követtem végig, most pedig a foci eb-t.
Könyv, amit legutóbb vásároltál?
Tom Fishburne: Your Ad Ignored Here – humoros képregények, illusztrációk a marketing világából.
Konyhai eszköz/kütyü, amire a legbüszkébb vagy?
Az apósom által gyártott rakéta kályha, amin bográcsozunk és grillezünk.
Magazin, amit mindig beszerzel?
Néhány szakmai lapra van előfizetésem.
Gasztroprogram, amit sosem hagysz ki?
Food Truck Show a Kincsem parkban, remek családi program.
Úti cél, ahová mindenképp?
Seattle, egy hazai Seahawks meccs kihagyhatatlan.
Hely(szín), ahol kikapcsolsz?
Otthon a teraszon, egy jó hideg üdítővel.
Életed gasztroélménye?
Bellavista del Jardín del Norte – Messi étterme Barcelonában. Egy autós sajtóút részeként vacsoráztunk ott, emlékezetes menüt ettünk végig.
Kedvenc mondás a konyhában?
„Én főzök, te pakolod be a mosogatógépet!”
Fogás, ami már többször kifogott rajtad?
Nekem mindig, minden sikerül. 😊 A sült sajtos karaj is:
Konyhai manőver, ami nélkül szebb az élet?
A főzés utáni elpakolás, takarítás.
Recept, amit álmodból is?
A bolognai spagettit készítettem el talán a legtöbbször, a gyerekek nagy kedvence.
"Most akkor mossuk meg vagy ne mossuk meg húst?"
Én korábban sem mostam a húst, ebben Anna cikke megerősített.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Olvass még több Konyhanyelven kérdezz-feleleket a Nosalty újságíróival:
- „Eszelős fejjel szoktam a gravlax lazacot megpörkölni" – Konyhanyelven Karsai Ronival, a Nosalty újságírójával
- „Abszolút spenótpárti vagyok" – Konyhanyelven Szász Nórival, a Nosalty újságírójával
- „A rozéfröccs nyáron, a Balcsi partján levesz a lábamról" – Konyhanyelven Bodon Judittal, a Nosalty dietetikus szakértőjével