„Az apósom által gyártott rakéta kályha a kedvencem, amin bográcsozunk" – Konyhanyelven Krankovics Bélával

Konyhanyelven című sorozatunkban a Nosalty munkatársainak gasztronómiai kérdezz-felelekjét is olvashatjátok. Ezen a héten Krankovics Béla, a Nosalty termékmenedzsere válaszol a villámkérdésekre.

Új interjúsorozatunkban a Nosalty csapata olyan kulisszatitkokról mesél nektek, amiket csak kevesen mernek/engednek megkérdezni. Ez a Konyhanyelven. Munka, magánélet és gasztronómia konyhanyelven, mert ebben a sorozatban nincsenek helyes vagy helytelen válaszok, nem a nagy szavakra és a nagy megmondásokra gyúrunk, hanem az őszinteségre. Lecsupaszítva, röviden, tömören, emberközelien és érthetően, sok-sok humorral – egyenesen a konyhából, ezúttal a Nosalty munkatársaitól.

Konyhanyelven Krankovics Bélával

Mit főztél utoljára? 

Cukormentes citromtortát a feleségem születésnapjára, bográcsban marhapörköltet, illetve grilleztem párszor az elmúlt hetekben. Leginkább ezt szeretem a nyárban. 

Családi ünneplés házi tortával

Mit hallgatsz főzés közben? 

Nagyon változó, leginkább hangulatfüggő. A rock klasszikusoktól a hiphoppon át az elektronikus zenéig bármit, ami tölt. Ezért is halogatom az "erre kavarj!" Spotify szerkesztői listámat, nehéz összeválogatni a kedvenceket. 

Ki számodra az überséf? 

Itt a családi konyhát külön választanám, úgy egyszerűbb dönteni. A Nosalty videósok (Dávid, Petra, Gábor és Flóra) és Gréti rendszeresen meglepnek valami extra látvánnyal/finomsággal így Nekik jár a "jelölés". 

Mi az, ami mindig van a hűtődben? 

7-8 °C. Ezen kívül tej, sajt, tojás, zöldség és gyümölcs, felvágottak, csemege/kovászos ubi, reszelt parmezán, ketchup, majonéz, csípős valami és lehűtött csapvíz.  

Étel, amit soha nem eszel meg? 

Sok mindent, nagyon válogatós vagyok, de a pár éve beszerzett Surströmming konzervet tuti kihagyom, ha egyszer egy FuriMuriban felnyílik. 

A legemlékezetesebb étel, amit a munkád során kóstoltál? 
Ze(n)derta szakácsunk kókuszgolyója, amit Petra készített el. (A 2dl rumra hívnám fel a figyelmet.) 

Te milyen étel lennél? Mi a "lélekételed"? 

"A kirántott hús és a rizsa", rizsa nélkül, sütés előtt fokhagymás tejbe pácolva, jól megfűszerezve. 

Íme, egy saját recept:

Kedvenc gasztronómiához köthető szavad? 

"Ízlés szerint" és az "amennyit felvesz". Biztosítják a kellő szabadságot. 

Kedvenc piacod? 

Nem annyira vagyok piacos, plusz az idő szűke miatt online termelői piacról rendelünk. 

Közért vagy hipermarket? 

Hipermarket, abból is több lánc kínálatából összeválogatva. Mindenhol van valami nagy kedvence a családból valakinek. De az online vásárlásban hiszek igazán. 

Kedvenc hazai éttermed? 

Pata Negra, szeretem a spanyol konyhát. Egyik nagy kedvencem a sült padron paprika. 

Ital, ami mindig levesz a lábadról? 

A forró kávé, kis hideg tejjel, ami nélkül nem indulhat a nap. 

Film/mozi/sorozat, ami inspirál? 

Mivel az elmúlt időszakban a pandémia miatt egész nap képernyő előtt ültem, így munkaidőn kívül igyekeztem kerülni. Utoljára a Nagy pénzrablás epizódjait követtem végig, most pedig a foci eb-t. 

A lelkes szurkolók

Könyv, amit legutóbb vásároltál? 

Tom Fishburne: Your Ad Ignored Here – humoros képregények, illusztrációk a marketing világából.  

Konyhai eszköz/kütyü, amire a legbüszkébb vagy? 

Az apósom által gyártott rakéta kályha, amin bográcsozunk és grillezünk. 

Magazin, amit mindig beszerzel? 

Néhány szakmai lapra van előfizetésem. 

Gasztroprogram, amit sosem hagysz ki? 

Food Truck Show a Kincsem parkban, remek családi program. 

Úti cél, ahová mindenképp? 

Seattle, egy hazai Seahawks meccs kihagyhatatlan. 

Hely(szín), ahol kikapcsolsz? 

Otthon a teraszon, egy jó hideg üdítővel. 

Életed gasztroélménye? 

Bellavista del Jardín del Norte – Messi étterme Barcelonában. Egy autós sajtóút részeként vacsoráztunk ott, emlékezetes menüt ettünk végig.  

Kedvenc mondás a konyhában? 

„Én főzök, te pakolod be a mosogatógépet!” 

Fogás, ami már többször kifogott rajtad? 

Nekem mindig, minden sikerül. 😊 A sült sajtos karaj is:

Konyhai manőver, ami nélkül szebb az élet? 

A főzés utáni elpakolás, takarítás. 

Recept, amit álmodból is? 

A bolognai spagettit készítettem el talán a legtöbbször, a gyerekek nagy kedvence. 

"Most akkor mossuk meg vagy ne mossuk meg húst?" 

Én korábban sem mostam a húst, ebben Anna cikke megerősített. 

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Olvass még több Konyhanyelven kérdezz-feleleket a Nosalty újságíróival:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...