Új interjúsorozatunkban a Nosalty csapata olyan kulisszatitkokról mesél nektek, amiket csak kevesen mernek/engednek megkérdezni. Ez a Konyhanyelven. Munka, magánélet és gasztronómia konyhanyelven, mert ebben a sorozatban nincsenek helyes vagy helytelen válaszok, nem a nagy szavakra és a nagy megmondásokra gyúrunk, hanem az őszinteségre. Lecsupaszítva, röviden, tömören, emberközelien és érthetően, sok-sok humorral – egyenesen a konyhából, ezúttal a Nosalty munkatársaitól.
Mit főztél utoljára?
Vajas-zsályás spagettit parmezánnal.
Mit hallgatsz főzés közben?
Általában podcastokat, mert főzés közben tudok a tartalomra figyelni, ráadásul megszoktam, hogy a szüleim, nagyszüleim rádió mellett főztek, úgyhogy ez az atmoszféra számomra elég otthonos.
Ki számodra az überséf?
Attól függ, honnan nézzük. Egyrészt a nagymamáim. A hazai mezőnyből Mizsei Jánost mondanám, a nemzetközi elitligából Heston Blumenthalt.
Mi az, ami mindig van a hűtődben?
Cukormentes zabtej, valamilyen currypasta és parmezán.
Étel, amit soha nem eszel meg?
Paradicsomos káposzta.
A legemlékezetesebb étel, amit a munkád során kóstoltál?
Az Unicone télifagyija.
Te milyen étel lennél? Mi a "lélekételed"?
Friss vajaskifli finom édeskés paradicsommal és egy pici sóval.
Kedvenc, gasztronómiához köthető szavad?
Blansírozás. Semmi különös, de olyan kecses hangzása van.
Kedvenc piacod?
Hunyadi tér.
Közért vagy hipermarket?
Van egy áruházlánc, aminek nagy rajongója vagyok, úgyhogy hipermarket.
Kedvenc hazai éttermed?
Nem klasszikus értelemben vett étterem, de a Kisüzem mindenképp, még sosem ettem rosszat náluk, és szívből csinálnak mindent, ez érződik is az ételeiken.
Ital, ami mindig levesz a lábadról?
Pohár hideg víz, bodzaszörp, roséfröccs
Film/mozi/sorozat, ami inspirál?
Stanley Tucci – Searching for Italy.
Könyv, amit legutóbb vásároltál?
Vonnegut – Éj anyánk.
Konyhai eszköz/kütyü, amire a legbüszkébb vagy?
A Bialetti kotyogósom.
Magazin, amit mindig beszerzel?
HVG Pszichológia (majdnem mindig).
Gasztroprogram, amit sosem hagysz ki?
Nem hivatalos gasztroprogram, de minden nyáron megyünk a barátaimmal a kínai piacra vacsorázni, az sosem maradhat ki.
Úti cél, ahová mindenképp?
Nápoly.
Hely(szín), ahol kikapcsolsz?
Hajós Sportuszoda.
Életed gasztroélménye?
Azt hiszem, az első sikerült kelttésztám.
Kedvenc mondás a konyhában?
Szeretettel.
Fogás, ami már többször kifogott rajtad?
Rántott hús, eleve bármi, amit olajban kell sütni.
Konyhai manőver, ami nélkül szebb az élet?
Bármit lereszelni. Múltkor csináltam egy zelleres-répás rizottót, azt hittem, beleőszülök.
Recept, amit álmodból is?
Egyrészt az apukámtól tanult lecsó, másrészt a csirkés tikka-massala.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Olvass még több Konyhanyelven kérdezz-feleleket a Nosalty újságíróival:
- „Eszelős fejjel szoktam a gravlax lazacot megpörkölni" – Konyhanyelven Karsai Ronival, a Nosalty újságírójával
- „Abszolút spenótpárti vagyok" – Konyhanyelven Szász Nórival, a Nosalty újságírójával
- „A rozéfröccs nyáron, a Balcsi partján levesz a lábamról" – Konyhanyelven Bodon Judittal, a Nosalty dietetikus szakértőjével