„Friss vajas kifli lennék finom édeskés paradicsommal és egy pici sóval" – Konyhanyelven Kormos Lilivel

Konyhanyelven című sorozatunkban a Nosalty munkatársainak gasztronómiai kérdezz-felelekjét is olvashatjátok. Ezen a héten Kormos Lili, a Nosalty újságírója válaszol a villámkérdésekre.

Új interjúsorozatunkban a Nosalty csapata olyan kulisszatitkokról mesél nektek, amiket csak kevesen mernek/engednek megkérdezni. Ez a Konyhanyelven. Munka, magánélet és gasztronómia konyhanyelven, mert ebben a sorozatban nincsenek helyes vagy helytelen válaszok, nem a nagy szavakra és a nagy megmondásokra gyúrunk, hanem az őszinteségre. Lecsupaszítva, röviden, tömören, emberközelien és érthetően, sok-sok humorral – egyenesen a konyhából, ezúttal a Nosalty munkatársaitól.

Konyhanyelven Kormos Lilivel

Mit főztél utoljára?

Vajas-zsályás spagettit parmezánnal.

Mit hallgatsz főzés közben?

Általában podcastokat, mert főzés közben tudok a tartalomra figyelni, ráadásul megszoktam, hogy a szüleim, nagyszüleim rádió mellett főztek, úgyhogy ez az atmoszféra számomra elég otthonos.

Ki számodra az überséf?

Attól függ, honnan nézzük. Egyrészt a nagymamáim. A hazai mezőnyből Mizsei Jánost mondanám, a nemzetközi elitligából Heston Blumenthalt.

Mi az, ami mindig van a hűtődben?

Cukormentes zabtej, valamilyen currypasta és parmezán.

Nagymamám palacsintája, én a lekváros palacsinta feltétlen híve vagyok és akkor szeretem a legjobban, ha már egy kicsit "másnapos", összeállt. Végtelen mennyiséget tudok megenni belőle. Vagyis csak tudnék, de fegyelmezett vagyok és van tartásom. :)

Étel, amit soha nem eszel meg?

Paradicsomos káposzta.

A legemlékezetesebb étel, amit a munkád során kóstoltál?

Az Unicone télifagyija.

Te milyen étel lennél? Mi a "lélekételed"?

Friss vajaskifli finom édeskés paradicsommal és egy pici sóval.

Apukámmal a tojásos lecsón dolgozunk épp

Kedvenc, gasztronómiához köthető szavad?

Blansírozás. Semmi különös, de olyan kecses hangzása van.

Kedvenc piacod?

Hunyadi tér.

Közért vagy hipermarket?

Van egy áruházlánc, aminek nagy rajongója vagyok, úgyhogy hipermarket.

A másik bűnös élvezetem, a piacos lángos

Kedvenc hazai éttermed?

Nem klasszikus értelemben vett étterem, de a Kisüzem mindenképp, még sosem ettem rosszat náluk, és szívből csinálnak mindent, ez érződik is az ételeiken.

Ital, ami mindig levesz a lábadról?

Pohár hideg víz, bodzaszörp, roséfröccs

Film/mozi/sorozat, ami inspirál?

Stanley Tucci – Searching for Italy.

Könyv, amit legutóbb vásároltál?

Vonnegut – Éj anyánk.

Nagyon, de nagyon szeretek gasztronómiáról olvasni, Lénárd Sándor könyve egy kihagyhatatlan klasszikus, mindenkinek ajánlom, akinek hasonló addikciói vannak. Mellette egy juzus macaron, úgy emlékszem legalábbis :)

Konyhai eszköz/kütyü, amire a legbüszkébb vagy?

A Bialetti kotyogósom.

Magazin, amit mindig beszerzel?

HVG Pszichológia (majdnem mindig).

Gasztroprogram, amit sosem hagysz ki?

Nem hivatalos gasztroprogram, de minden nyáron megyünk a barátaimmal a kínai piacra vacsorázni, az sosem maradhat ki.

Úti cél, ahová mindenképp?

Nápoly.

Ahogy írtam, a Kisüzem az egyik kedvenc éttermem/helyem a városban, ez épp kapros-tejfölös tökfőzelék, vaslapon sült fasírozottal. Még sosem csalódtam bennük!

Hely(szín), ahol kikapcsolsz?

Hajós Sportuszoda.

Életed gasztroélménye?

Azt hiszem, az első sikerült kelttésztám.

Kedvenc mondás a konyhában?

Szeretettel.

Mindenkinek van szezonális komfort-foodja, az enyém a bundás kenyér citromos teával. Amint megcsap a rossz idő, egyből csinálom, nem számít, hogy hány napig büdös tőle a lakás

Fogás, ami már többször kifogott rajtad?

Rántott hús, eleve bármi, amit olajban kell sütni.

Konyhai manőver, ami nélkül szebb az élet?

Bármit lereszelni. Múltkor csináltam egy zelleres-répás rizottót, azt hittem, beleőszülök.

Recept, amit álmodból is?

Egyrészt az apukámtól tanult lecsó, másrészt a csirkés tikka-massala.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Olvass még több Konyhanyelven kérdezz-feleleket a Nosalty újságíróival:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...