Stanley Tucci egész Olaszországot körbeutazza a legjobb fogásokért a CNN új sorozatában

A CNN új dokumentumsorozata Stanley Tucci vezetésével kalauzol végig minket Olaszország történelmén és mesteri ételein. 

A Golden Globe-díjas színész, Stanley Tucci új, kulináris dokumentumsorozata nagyon ígéretesnek tűnik, amelyben olasz barangolások, csodás tájak és mesés ételek várnak minket.

Azt már tudjuk, a híres színész mennyire elvarázsolt mindenkit fehér öltönyében főzőcskézve az 1996-os Olasz módra (Big Night) című filmben, ahol a tökéletes timpanot is elkészíti. Most azonban nem csak egy szerep kedvéért foglalkozik az ételekkel.

Timpano

A timpano vagy timballo egy brutális méretű, dél-olasz tésztaétel, amit mindenféle földi jóval töltenek meg. Kerül bele húsgombóc, kolbász, tészta, szalámi, tojás, mozzarella, és ...

A CNN új, négy részes filmsorozatában a jól ismert és sokoldalú színész, forgatókönyvíró, műsorvezető és producer szerepében is kiválóan működő Tucci vezeti be a nézőket az olasz konyha gasztronómiájába és érdekességeibe, miközben mesés tájakon kalauzol minket végig.

A sorozat címe:Stanley Tucci: Searching for Italy, amiben olyan ikonikus olasz városokba látogat el, mint Róma, Szicília, Milánó vagy éppen Firenze. A koncepció szerint az egyes területek gazdag történelmébe is betekintést nyerhetünk, és arra is fény derül, hogy az adott városok életvitele miként gyakorol hatást az ott előállított ételekre.

A színész családja Olaszországból származik, sőt, Tucci a '70-es években Firenzében is élt, így a mostani sorozat azért is érdekes és személyes ihletésű, mert többek közt az ő saját családtörténete ihlette.

"Ezt a sorozatot az olasz konyha sokszínűsége miatt akartam megcsinálni, és arra törekedtem, hogy jobban megértsem az ország gazdag történelmét és kultúráját. Ez egy szenvedélyes projekt és egyben egy szerelmes üzenet annak a helynek, ahonnan a családom származik" - tette hozzá.

Azt külön élményként emelte ki, hogy a projekt a CNN-nel közösen valósulhat meg, hiszen az ő kezeik közül csak gyönyörűen filmezett és profin kivitelezett sorozatok kerülnek ki.

A bemutatás dátumáról egyelőre nincsen információ, de mi már nagyon várjuk!

Buon Appetito!

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: getty

viaés via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...