„Lélekételem egy habos-babos csokitorta" – Konyhanyelven Garamszegi Zsófival

Konyhanyelven című sorozatunkban mostantól a Nosalty munkatársainak gasztronómiai kérdezz-felelekjét is olvashatjátok. Ezen a héten Garamszegi Zsófi, a Nosalty social media menedzsere válaszol a villámkérdésekre.

Új interjúsorozatunkban a Nosalty csapata olyan kulisszatitkokról mesél nektek, amiket csak kevesen mernek/engednek megkérdezni. Ez a Konyhanyelven. Munka, magánélet és gasztronómia konyhanyelven, mert ebben a sorozatban nincsenek helyes vagy helytelen válaszok, nem a nagy szavakra és a nagy megmondásokra gyúrunk, hanem az őszinteségre. Lecsupaszítva, röviden, tömören, emberközelien és érthetően, sok-sok humorral – egyenesen a konyhából, ezúttal a Nosalty munkatársaitól.

Konyhanyelven Garamszegi Zsófival

Mit főztél utoljára?

Elég rohanós hetem van, legutóbb a kedvenc 10 perces fogásomat készítettem el. Spenótfőzi volt főtt tojással.

Mennyei finomság

Mit hallgatsz főzés közben?

Hangulatfüggő, és nincs is kifejezetten kedvenc stílusom. A magyar alter zenétől kezdve a drum and bass-ig mindent szeretek. Kivéve a hörgős metált, számomra az hallgathatatlan.

Ha kíváncsi vagy, mire lépegetek főzés közben, lesd meg a Spotify-listám:

Ki számodra az überséf?

Kedvenc séfem nincs, de nem tiltakoznék, ha Jamie Oliver vagy Massimo Bottura készítené el a ma esti vacsorámat.

Mi az, ami mindig van a hűtődben?

Valamilyen SAJT mindig van a hűtőben. Szerintem simán elélnék rajta életem végéig, nem tudnék róla soha lemondani.

Étel, amit soha nem eszel meg?

Elég válogatós vagyok, szóval sajnos elég hosszú ez a lista. De egyet azért kiemelnék: kelbimbó. Egy szörnyű ovis emlék kötődik hozzá. Brr…

A legemlékezetesebb étel, amit a munkád során kóstoltál?

Sokáig irtóztam a tengeri herkentyűktől (is), de a legutóbbi közös céges vacsin kóstoltam először bébi tintahalat, sőt még szívkagylót is. Mindkettő isteni volt.

Te milyen étel lennél? Mi a "lélekételed"?

Egy habos babos csokitorta. Imáááádom.

Ennek nem lehet nemet mondani!

Kedvenc gasztronómiához köthető szavad?

Egyértelműen a rotyogtatni.

Kedvenc piacod?

Gyerekkoromban rengeteget jártunk a Lehel piacra a nagyszüleimmel, így azóta is ez a kedvencem. Sajnos nem jutok el túl gyakran.

Ital, ami mindig levesz a lábadról?

Az Élesztőház sörkínálata. A gyümölcsösek a kedvenceim.

Közért vagy hipermarket?

Jó lenne büszkén azt mondani, hogy egyik sem, de (sajnos) a hipermarketre voksolok. Nem szeretek sok időt bevásárlással tölteni, ott viszont mindent meg tudok venni, amire szükségem van.

Kedvenc hazai éttermed?

Tereza, IGEN, Pata Negra, Náncsi néni vendéglője. Nehéz egyet választani, sok hely nagyon kedves számomra.

Könyv, amit legutóbb vásároltál?

Szvoren Edina: Nincs, és ne is legyen. Szabados Ági legújabb videósorozatában találkoztam a könyvvel. Még nem érkezett meg, de nagyon kíváncsi vagyok.

Konyhai eszköz/kütyü, amire a legbüszkébb vagy?

Az előző albérletünkben elég béna konyhánk volt. Az új lakásban viszont van hőlégkeveréses sütő. Teljesen új szintre emelte a sütési élményt. :D

Magazin, amit mindig beszerzel?

Nincs ilyen, tinikorom óta nem vettem magazint.

Gasztroprogram, amit sosem hagysz ki?

Voltam már a Gourmet Fesztiválon, Food Truck Show-n, sörfesztiválokon, de a Balatongyöröki Borfesztivál marad az örök favorit.

Úti cél, ahová mindenképp?

Rengeteg bakancslistás úti célom van, de tavaly tervben volt Portugália. Nagyon várom, hogy végre eljuthassak ide, és végigkóstoljam a híres-neves portugál sütik teljes kínálatát.

Hely(szín), ahol kikapcsolsz?

Balaton az én szerelemhelyem. Egy közös grillezés a kertben tud igazán kikapcsolni, ha már túl sok lenne a városi nyüzsgés.

A Balatonnak nincs párja

Életed gasztroélménye?

Nagymamám vasárnapi ebédje mindig egy felülmúlhatatlan gasztroélmény. Szeretnék egyszer olyan finom húslevest készíteni, mint ő.

Kedvenc mondás a konyhában?

“Csomagoljak nektek holnapra ebédet?” (Mentségemre szóljon, hogy nincs még egy éve sem, hogy elköltöztem otthonról. Hiányzik a házikoszt.)

Fogás, ami már többször kifogott rajtad?

Sütni jobban szeretek, mint főzni, de a kelt tésztákkal nem tudok megbírkózni. Soha nem sikerült még úgy, ahogy szerettem volna. Ráadásul a konyha is úszik utána.

Konyhai manőver, ami nélkül szebb az élet?

Mosogatás. Utálatos egy dolog.

Recept, amit álmodból is?

Általában netes segítségre hagyatkozom, de a kedvenc lasagnereceptem bármikor összerittyentem fejből is!

"Most akkor mossuk meg, vagy ne mossuk meg húst?"

Anyukám hidegrázást kapna ettől, de én nem szoktam megmosni a húst.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Olvass még több Konyhanyelven kérdezz-feleleket hazai gasztroarcokkal:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...