Egy egyszerű trükk, amivel mindig szupermagas teteje lesz a muffinodnak

A muffin egy igazi jolly joker süti, amit könnyű elkészíteni, és rengeteg variációja létezik. Most pedig hoztunk egy muffinsütési tippet, amivel biztosra veheted, hogy tökéletes lesz a végeredmény.

Ki ne szeretné a hibátlan muffint? Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ráadásul lehet csokis, gyümölcsös vagy akár sós is, csak egy jó recept kell hozzá. Nos, abból jócskán találsz a Nosalty oldalán, most viszont egy olyan tippet hoztunk, amivel recepttől és ízesítéstől függetlenül tökéletes lesz a muffinod.

Keverd be előre a tésztát!

Egy kicsit előre kell dolgozni, de aztán annyival kevesebb időt vesz igénybe a muffin elkészítése. Keverd be a tésztát előre, majd éjszakára tedd a hűtőbe pihenni, ettől lesz ugyanis igazán mennyei a muffin.

Hogy miért? Mert így a lisztben lévő keményítőnek több ideje van felvenni a nedvességet a tojásokból és a tésztából. Ennek eredményeként a keményítő megduzzad, így a tészta robusztusabb állagú lesz.

A glutén, ami az éjszaka folyamán fejlődik, segít, hogy a muffin teteje szép magas, dómszerű legyen anélkül, hogy túlságosan töménnyé válna.

Könnyű áfonyás muffin

Végre kikísérleteztem a legkönnyebb tésztájú muffint, amibe olyan gyümölcsöket tehetünk, amit csak akarunk. Imádom az áfonya savanykás ízét, épp volt is a hűtőben, íme a ...

Duplacsokis-epres muffin

Fél óra alatt elkészíthető, de a következő fél órát már aligha éli túl ez az eperrel és csokidarabokkal töltött muffin! Ha mégis, akkor valószínűleg egyedül próbáltad megenni ...

Néhány tipp segítségként

Figyelj oda a hozzávalókra. Csak akkor működik ez a módszer, ha van a muffinban sütőpor, ami kétszeresen dolgozik: egyszer, amikor összekevered a száraz és a vizes hozzávalókat, utána pedig, amikor beteszed a sütőbe a tésztát. Ha a kelesztésről mondjuk csak író és szódabikarbóna gondoskodik, akkor a buborékok kipukkadhatnak, mielőtt a tészta megsülne.

Éjszakára tedd be a hűtőbe. Keverd össze a száraz és nedves hozzávalókat, figyelj, hogy ne keverd túl, majd egy letakart tálban tedd a tésztát éjszakára a hűtőbe.

Süsd meg a hideg tésztát. A hűtőből kivéve azonnal töltsd meg a muffinsütőt tésztával. A receptben írt sütési időt vedd alapul, de azért figyeld a muffinokat. Biztos jel, hogy elkészült a muffin, ha a teteje visszapattan, ha benyomod, a színe aranybarna, valamint enyhén elválik a sütőformától. A jól bevált tűpróbát se hagyd ki.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Legújabb receptek

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...