Egy egyszerű trükk, amivel mindig szupermagas teteje lesz a muffinodnak

A muffin egy igazi jolly joker süti, amit könnyű elkészíteni, és rengeteg variációja létezik. Most pedig hoztunk egy muffinsütési tippet, amivel biztosra veheted, hogy tökéletes lesz a végeredmény.

Ki ne szeretné a hibátlan muffint? Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ráadásul lehet csokis, gyümölcsös vagy akár sós is, csak egy jó recept kell hozzá. Nos, abból jócskán találsz a Nosalty oldalán, most viszont egy olyan tippet hoztunk, amivel recepttől és ízesítéstől függetlenül tökéletes lesz a muffinod.

Keverd be előre a tésztát!

Egy kicsit előre kell dolgozni, de aztán annyival kevesebb időt vesz igénybe a muffin elkészítése. Keverd be a tésztát előre, majd éjszakára tedd a hűtőbe pihenni, ettől lesz ugyanis igazán mennyei a muffin.

Hogy miért? Mert így a lisztben lévő keményítőnek több ideje van felvenni a nedvességet a tojásokból és a tésztából. Ennek eredményeként a keményítő megduzzad, így a tészta robusztusabb állagú lesz.

A glutén, ami az éjszaka folyamán fejlődik, segít, hogy a muffin teteje szép magas, dómszerű legyen anélkül, hogy túlságosan töménnyé válna.

Könnyű áfonyás muffin

Végre kikísérleteztem a legkönnyebb tésztájú muffint, amibe olyan gyümölcsöket tehetünk, amit csak akarunk. Imádom az áfonya savanykás ízét, épp volt is a hűtőben, íme a ...

Duplacsokis-epres muffin

Fél óra alatt elkészíthető, de a következő fél órát már aligha éli túl ez az eperrel és csokidarabokkal töltött muffin! Ha mégis, akkor valószínűleg egyedül próbáltad megenni ...

Néhány tipp segítségként

Figyelj oda a hozzávalókra. Csak akkor működik ez a módszer, ha van a muffinban sütőpor, ami kétszeresen dolgozik: egyszer, amikor összekevered a száraz és a vizes hozzávalókat, utána pedig, amikor beteszed a sütőbe a tésztát. Ha a kelesztésről mondjuk csak író és szódabikarbóna gondoskodik, akkor a buborékok kipukkadhatnak, mielőtt a tészta megsülne.

Éjszakára tedd be a hűtőbe. Keverd össze a száraz és nedves hozzávalókat, figyelj, hogy ne keverd túl, majd egy letakart tálban tedd a tésztát éjszakára a hűtőbe.

Süsd meg a hideg tésztát. A hűtőből kivéve azonnal töltsd meg a muffinsütőt tésztával. A receptben írt sütési időt vedd alapul, de azért figyeld a muffinokat. Biztos jel, hogy elkészült a muffin, ha a teteje visszapattan, ha benyomod, a színe aranybarna, valamint enyhén elválik a sütőformától. A jól bevált tűpróbát se hagyd ki.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Legújabb receptek

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Spárgás rizottó sütőben

A rizottó egyik legbosszantóbb része, a folyamatos és fárasztó kavargatás egyszerűen kiváltható azzal, ha az egytálételt a sütőben készítjük el. Az alábbi recept ugyanolyan ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Ezek a mi kedvenc fagyizóink az országban: a retrótól a...

Hamarosan indul a fagyiszezon, se vége se hossza nem lesz a különböző ízvariációkat kínáló, hívogató fagyispultoknak az országban. Azért, hogy titeket se érjen váratlanul a fagylaltdömping, ajánlunk hat helyet az országban, kézművest, retrót, modernet és klasszikust egyaránt, ahol biztosan nem fogtok csalódni.

Kormos Lili

További cikkek

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!