Kézenfekvő, hogy a piros szószt, amit a boltban kapni, azt a pizzára is rákenheted, nem? Nos, jobban teszed, ha ezt inkább meghagyod a spagettihez, lasagne-hoz és a húsgolyókhoz! Az igazi pizzaszakértőknek ugyanis van egy bevált és sokkal ízletesebb, ráadásul tényleg borzasztóan egyszerű receptje a pizzaszószhoz, amit akár te is el tudsz készíteni, hiszen csak pár hozzávalóra lesz szükséged.
Hogyan készül ez a ’szósz’?
A lelke a jó minőségű aprított paradicsom konzerv, amihez adj hozzá néhány evőkanál olíva olajat, két gerezd fokhagymát nyomj bele, és egy teáskanál sóval bolondítsd még meg, aztán keverd össze.
Rögtön mehet a pizzakorongodra, de ha vacsorára ennéd a pizzát, előtte akár pár órára a hűtőbe is beteheted, hogy a fokhagyma íze egy kicsit tompuljon.
Ha épp nincs kéznél aprított paradicsom, akkor sincs semmi gond. Ha éppen hámozott egész paradicsomhoz jutsz hozzá, azt az aprítóban könnyen pürésítheted, és onnantól minden megy ugyanúgy. A konzerv paradicsompüré is jó választás, ha igazán lágy, selymes szószt szeretnél kapni.
A szósz legfőbb pozitívuma, hogy ebben egyértelműen a paradicsom íze dominál, kissé édeskés és nagyon kiegyensúlyozott, így a pizzatészta és a feltétek kerülnek az ízlelőbimbók figyelmének középpontjába, ráadásul nem is fog megégni, mint a bolti szósz sok esetben. A következő pizza partidon mindenképp próbáld ki ezt a szószt!
Tudj meg még többet a pizzáról: