Az egyetlen pizzaszósz, amire szükséged lesz – a szakértők szerint

Ha eddig a házi készítésű pizzádra bolti szószt tettél, akkor itt az ideje ezt elhagyni, hogy helyette két perc alatt sajátot készíts, amivel új szintre emelheted az otthoni pizzádat.

Kézenfekvő, hogy a piros szószt, amit a boltban kapni, azt a pizzára is rákenheted, nem? Nos, jobban teszed, ha ezt inkább meghagyod a spagettihez, lasagne-hoz és a húsgolyókhoz! Az igazi pizzaszakértőknek ugyanis van egy bevált és sokkal ízletesebb, ráadásul tényleg borzasztóan egyszerű receptje a pizzaszószhoz, amit akár te is el tudsz készíteni, hiszen csak pár hozzávalóra lesz szükséged.

Az egyetlen pizzaszósz, amire szükséged lesz – a szakértők szerint

Hogyan készül ez a ’szósz’?

A lelke a jó minőségű aprított paradicsom konzerv, amihez adj hozzá néhány evőkanál olíva olajat, két gerezd fokhagymát nyomj bele, és egy teáskanál sóval bolondítsd még meg, aztán keverd össze.

Rögtön mehet a pizzakorongodra, de ha vacsorára ennéd a pizzát, előtte akár pár órára a hűtőbe is beteheted, hogy a fokhagyma íze egy kicsit tompuljon.

Csiperkegombás-rukkolás pizza

Ha még nem készítettünk otthon pizzatésztát, akkor kezdjük el. Olcsóbb, jobb, finomabb, és nem mellékesen tudjuk, miből készült. Jelen esetben erre pizzára feltétként póréhagymás ...

Margherita pizza

Paradicsomszósz, mozzarella és bazsalikom - ez a szentháromság a Pizza Margherita, az olaszok pizzáinak egyik legalapvetőbbike.

Tonhalas-spenótos pizza

Ha még nem készítettünk otthon pizzatésztát, akkor kezdjük el. Olcsóbb, jobb, finomabb, és nem mellékesen tudjuk, miből készült. Jelen esetben, erre a pizzára, feltétként fokhagymás ...

Ha épp nincs kéznél aprított paradicsom, akkor sincs semmi gond. Ha éppen hámozott egész paradicsomhoz jutsz hozzá, azt az aprítóban könnyen pürésítheted, és onnantól minden megy ugyanúgy. A konzerv paradicsompüré is jó választás, ha igazán lágy, selymes szószt szeretnél kapni.

A szósz legfőbb pozitívuma, hogy ebben egyértelműen a paradicsom íze dominál, kissé édeskés és nagyon kiegyensúlyozott, így a pizzatészta és a feltétek kerülnek az ízlelőbimbók figyelmének középpontjába, ráadásul nem is fog megégni, mint a bolti szósz sok esetben. A következő pizza partidon mindenképp próbáld ki ezt a szószt!


Tudj meg még többet a pizzáról:

Forrásunk volt

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...