Láván sült pizzát falatoznak a turisták ennek a vulkánnak a tetején

Egy étel több szempontból is lehet különleges, és az egyik ilyen az elkészítésének módja. Nos, valószínűleg kevés olyan extrém környezetben készülő étel van, mint ez a vulkánon sült pizza Guatemalában.

Nem túlzás azt állítani, hogy a Pizza Pacaya lehet a világ egyik legkülönlegesebb pizzériája, ahol a világ egyik legextrémebb pizzája készül. Bár a kerek tésztakorong őshazájának Olaszországot tartják, még ott sem készül pizza forró láván, pedig rendelkezésre állna hozzá vulkán is. Így ha valaki vulkáni pizzát szeretne enni, egészen Guatemaláig kell utaznia, ahol a Pizza Pacaya alapítója, David Garcia süti a tésztát.

David Garciáról a saját bevallása szerint sokan gondolják, hogy őrült, de szerinte a főzés iránti szenvedély is akkor jó, ha őrült. Garciának azután jutott eszébe, hogy pizzát süssön a Guatemalában található Pacaya vulkánon, miután látta, hogy az idegenvezetők a csoportjaikkal mályvacukrot sütögettek a forró láva felett. Megfogta az ötlet, és elkezdett azon agyalni, mi mást is lehetne még ott sütni.

Csiperkegombás-rukkolás pizza

Ha még nem készítettünk otthon pizzatésztát, akkor kezdjük el. Olcsóbb, jobb, finomabb, és nem mellékesen tudjuk, miből készült. Jelen esetben erre pizzára feltétként póréhagymás ...

Margherita pizza

Paradicsomszósz, mozzarella és bazsalikom - ez a szentháromság a Pizza Margherita, az olaszok pizzáinak egyik legalapvetőbbike.

Tonhalas-spenótos pizza

Ha még nem készítettünk otthon pizzatésztát, akkor kezdjük el. Olcsóbb, jobb, finomabb, és nem mellékesen tudjuk, miből készült. Jelen esetben, erre a pizzára, feltétként fokhagymás ...

Egy napon aztán összekészítette a pizzát, felvitte a vulkánra, és 14 perccel később már egy ehető étel volt a kezében. A forró láva különleges ízt és ropogósságot adott a pizzának, amit Garcia szeretett volna másokkal is megosztani.

Azonban nem volt egyszerű minden alkalommal ugyanolyan jó pizzát sütni.

Nehéz volt megtanulni a technikát, hogy a pizza ne égjen meg. Emellett rizikós a láva mellett lenni, hiszen a hőmérséklet 800-1000 fok között van, ezért figyelnem kell a szél irányát, hogy ne érjen engem is

- mondta Gardia az AFP hírügynökségnek

Mivel a láva folyik is, ezért arra is ügyelnie kell, hogy a négyzetes tepsik, amikben a pizzát süti, ne ússzanak el a lávával együtt.

Nem Garcia az egyetlen képviselője a vulkáni gasztronómiának, kutatók idén az izlandi Mount Fagradalsfjall nevű vulkánon sütöttek hot dogot. A Pizza Pacaya 2019-es megnyitása óta azonban Garcia szinte tudományos szintre fejlesztette a vulkáni pizza sütését, és igazi turistaattrakcióvá vált.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Címlapkép


Tudj meg még többet a pizzáról:

Forrásunk volt

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!