Így vágd le egyszerűen a kukoricát a csőről, rumli nélkül

A kerti parti és a nyár elmaradhatatlan fogása a (grillezett) kukorica. Na de hogy lehet úgy megenni, hogy közben nem lesz mindened maszatos? Ezzel a módszerrel könnyen és nagyobb rumli nélkül boldogulsz!

A főtt kukorica a nyár egyik nagy slágere – persze a tök, meggy, cseresznye, málna, dinnye és egyéb szezonális finomságok mellett – , ezért igyekszünk kiélvezni a friss zöldséget főve, levesként és grillezve egyaránt. Azonban a főtt vagy grillezett kukoricát egyben elfogyasztani, hát, valljuk be nem a legszebb látvány. Ha te megőriznéd a méltóságod kukoricaevés közben, mutatjuk, hogyan teheted meg ezt Ina Garten trükkjével. Vágd le egyszerűen a zamatos kukoricát a csutkáról, ráadásul úgy, hogy nem szállnak mindenfelé a kis szemek!

Így vágd le egyszerűen a kukoricát a csutkáról rumli nélkül

A trükkös eljárásról Ina Garten az Instagram-oldalán posztolt.

Mire lesz szükséged

  • tiszta konyharuha
  • éles konyhai kés
  • 1 cső csemegekukorica
  • nagy tál

Lépések

  • Helyezd a tiszta konyharuhát a pultra.
  • Vágd le a kukorica lekerekített végét, hogy az simán üljön a pulton.
  • Húzd végig az éles konyhakését a kukorica mindkét oldalán.
  • Szedd össze a kukoricaszemeket a konyharuha közepére.
  • Öntsd a törülközőből a szemeket egy tálba.

A konyharuha nemcsak összetartja a kukoricát a könnyű hordozhatóság érdekében, de megakadályozza, hogy a szemek minden irányban elguruljanak.

A szövet ráadásul elég puha ahhoz, hogy tompítsa az ütéseket, ha a pultra esnek a szemek, így tényleg zseniális megoldás!

Ina trükkjének köszönhetően egész nyáron friss kukoricás ételeket készíthetsz te is, anélkül, hogy sokat kellene takarítanod utána!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a tökéletes recepteket is lesd el:

Címlapról ajánljuk