A főtt kukorica a nyár egyik nagy slágere – persze a tök, meggy, cseresznye, málna, dinnye és egyéb szezonális finomságok mellett – , ezért igyekszünk kiélvezni a friss zöldséget főve, levesként és grillezve egyaránt. Azonban a főtt vagy grillezett kukoricát egyben elfogyasztani, hát, valljuk be nem a legszebb látvány. Ha te megőriznéd a méltóságod kukoricaevés közben, mutatjuk, hogyan teheted meg ezt Ina Garten trükkjével. Vágd le egyszerűen a zamatos kukoricát a csutkáról, ráadásul úgy, hogy nem szállnak mindenfelé a kis szemek!
A trükkös eljárásról Ina Garten az Instagram-oldalán posztolt.
Mire lesz szükséged
- tiszta konyharuha
- éles konyhai kés
- 1 cső csemegekukorica
- nagy tál
Lépések
- Helyezd a tiszta konyharuhát a pultra.
- Vágd le a kukorica lekerekített végét, hogy az simán üljön a pulton.
- Húzd végig az éles konyhakését a kukorica mindkét oldalán.
- Szedd össze a kukoricaszemeket a konyharuha közepére.
- Öntsd a törülközőből a szemeket egy tálba.
A konyharuha nemcsak összetartja a kukoricát a könnyű hordozhatóság érdekében, de megakadályozza, hogy a szemek minden irányban elguruljanak.
A szövet ráadásul elég puha ahhoz, hogy tompítsa az ütéseket, ha a pultra esnek a szemek, így tényleg zseniális megoldás!
Ina trükkjének köszönhetően egész nyáron friss kukoricás ételeket készíthetsz te is, anélkül, hogy sokat kellene takarítanod utána!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket a tökéletes recepteket is lesd el: