Így vágd le egyszerűen a kukoricát a csőről, rumli nélkül

A kerti parti és a nyár elmaradhatatlan fogása a (grillezett) kukorica. Na de hogy lehet úgy megenni, hogy közben nem lesz mindened maszatos? Ezzel a módszerrel könnyen és nagyobb rumli nélkül boldogulsz!

A főtt kukorica a nyár egyik nagy slágere – persze a tök, meggy, cseresznye, málna, dinnye és egyéb szezonális finomságok mellett – , ezért igyekszünk kiélvezni a friss zöldséget főve, levesként és grillezve egyaránt. Azonban a főtt vagy grillezett kukoricát egyben elfogyasztani, hát, valljuk be nem a legszebb látvány. Ha te megőriznéd a méltóságod kukoricaevés közben, mutatjuk, hogyan teheted meg ezt Ina Garten trükkjével. Vágd le egyszerűen a zamatos kukoricát a csutkáról, ráadásul úgy, hogy nem szállnak mindenfelé a kis szemek!

Így vágd le egyszerűen a kukoricát a csutkáról rumli nélkül

A trükkös eljárásról Ina Garten az Instagram-oldalán posztolt.

Mire lesz szükséged

  • tiszta konyharuha
  • éles konyhai kés
  • 1 cső csemegekukorica
  • nagy tál

Lépések

  • Helyezd a tiszta konyharuhát a pultra.
  • Vágd le a kukorica lekerekített végét, hogy az simán üljön a pulton.
  • Húzd végig az éles konyhakését a kukorica mindkét oldalán.
  • Szedd össze a kukoricaszemeket a konyharuha közepére.
  • Öntsd a törülközőből a szemeket egy tálba.

A konyharuha nemcsak összetartja a kukoricát a könnyű hordozhatóság érdekében, de megakadályozza, hogy a szemek minden irányban elguruljanak.

A szövet ráadásul elég puha ahhoz, hogy tompítsa az ütéseket, ha a pultra esnek a szemek, így tényleg zseniális megoldás!

Ina trükkjének köszönhetően egész nyáron friss kukoricás ételeket készíthetsz te is, anélkül, hogy sokat kellene takarítanod utána!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a tökéletes recepteket is lesd el:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...