Időspóroló trükk – ezért tedd vízbe a krumplit

Ha nagyobb ebédet vagy vacsorát kell készítened a családnak vagy a barátoknak, és szeretnél időt spórolni az előkészületeken, akkor ezt a módszert vesd be!

Pürésítve vagy sütve, esetleg főzve, a krumpli egy fantasztikusan sokszínű étel, ráadásul olcsó, és még az emésztőrendszerünkkel is csodát művel. Bár meg lehet sütni héjában is, ami egy egészen különleges műfaj, a legtöbbször hámozva, felkockázva készítjük el. Ez talán az egyik legkevésbé népszerű konyhai művelet, még akkor is, ha az ember tudja, hogyan kell használni megfelelően a krumplihámozót. Viszont, ha nagy ebédet vagy vacsorát készítesz, egy kis előkészülettel megkönnyítheted a saját dolgod. Tedd vízbe a krumplit!

Idősporló trükk – ezért tedd vízbe a krumplit

Ahelyett, hogy a nagy főzés elején-közepén vágnál neki ennek a hosszadalmas feladatnak, inkább dolgozz előre. Egy nappal korábban hámozd meg és vágd fel a krumplit, majd egyszerűen tedd őket egy nagy tálba vagy dobozba, és önts rájuk annyi hideg vizet, hogy az ellepje őket. Ezután mehetnek be a hűtőbe, és így biztosan nem barnulnak be másnapig. Ez a módszer a nagyobb fajta krumplikkal működik a legjobban, illetve az édesburgonyával szintén alkalmazhatod!

Ha eljött az ideje, hogy megfőzd a krumplit, egyszerűen öntsd le a vizet róluk, majd öblítsd le ismét hideg vízzel.

A dupla öblítés eltávolítja a felesleges keményítőt, ami elősegíti, hogy sütéskor extra ropogós legyen.

Pofonegyszerű trükk, de mégis működik és hasznos, és az biztos, hogy ha legközelebb beveted, hálás leszel magadnak, hogy előre gondolkoztál.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...