Így még biztosan nem melegítettél vajat a sütéshez

Szerencsére már többféle módszert is ismerünk a hűtőből kivett vaj felmelegítésére, de mindig lehet valami újat tanulni. Ez a megoldás aztán tényleg sosem jutott volna az eszünkbe!

Korábban már írtunk arról, hogy milyen lehetőségek állnak előtted, ha gyorsan fel kell melegíteni szoba-hőmérsékletűre a hűtőből kivett vajat a sütéshez, vagy ha épp a pirítósodat kennéd meg vele. Ezek tesztelt, biztos módszerek, amik tutira beválnak, és meg is nyugodtunk, hogy van elég megoldás a szorult helyzetre, nem kell tovább keresgélnünk. Aztán szembejött velünk Instagramon ez a videó, ami ezek után még tudott újat mutatni a szoba-hőmérsékletű vaj terén!

Így még biztosan nem melegítettél vajat a sütéshez

Sarah Crawford, a Bromabakery alapítója brownie-receptjeiről és meglepő sütési trükkjeiről ismert az Instagramon és a TikTokon. Ugyan sok meghökkentő dolgot láttunk már, ezzel a tippjével sikerült minket is meglepni:

ha épp nincs kéznél szoba-hőmérsékletű vaj, pedig a receptbe az kellene, akkor nem használ mást a vajrúd (Amerikában ilyen formában is kapható) felmelegítésére, mint a saját testét!

A videóban megmutatja, hogy fogja a rudat, és a nadrágja derekához teszi, hogy amíg ő előkészül a sütéshez, és elvégzi a többi lépést, addig a testhője melegítse a vajat, így mire rá kerül a sor, már szoba-hőmérsékletű lesz.

Azt nem tudjuk, hogy mennyire kellemes a hideg vajat a testünkhöz szorítani, mindenesetre az biztos, hogy ez a legkevesebb erőfeszítést igénylő módszer, hogy felmelegítsük azt.


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...