Így süss tökéletes tükörtojást serpenyő nélkül

A TikToknak már arra is van ötlete, hogyan lehet egy tojást serpenyő nélkül megsütni!

Sok meredek gasztrotrendet láthattunk már a TikTokon – az olyan szuperek mellett, mint ez a nyári epres-mézes feta -, ilyen például a habverővel való krumplipüré-készítés, de ez a mostani tojásos trükk ismét csak meg tudott lepni minket. Egyszerre zseniális és a lustaság megtestesülése, azonban olyan helyzetekben, amikor nincs kéznél serpenyő, de szeretnél tojást enni reggelire, nagyon is jól jöhet.

Tükörtojás serpenyő nélkül? A TikToknak erre is van tippje

A videó hangalámondásában az alkotó azt mondja, hogy ha nem akarod összekoszolni a serpenyődet tojással, akkor próbáld ki ezt a trükköt, amihez két eldobható papírtányér szükséges. Szerintünk ez nem túl fenntartható, azonban, ha olyan helyen vagy, ahol nincs serpenyő vagy tűzhely, viszont van papírtányér és mikró, akkor még jól jöhet ez az ismeret.

Az egész borzasztóan egyszerű, ugyanis lényegében egy tojás feltöréséből áll. Üss egy tojást a papírtányérra, majd fedd le egy másik tányérral, és egy percre – érdemes azonban először 30 másodpercre betenni, és utána még visszatenni – helyezd az egészet a mikróba. A legmegdöbbentőbb, hogy a trükk tényleg működik.

Plusz tipp: nem ajánlott műanyag borítású tányért használni, mert átveheti a tojás a műanyag ízét.

Mondjuk a végeredmény inkább a buggyantott tojásra hasonlít, mint a tükörtojásra, de azért ne várjunk el túl sokat egy papírtányéros-mikrós trükktől.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több TikTok:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk