Buggyantott tojás, ahogy még sosem készítetted

Ezzel a módszerrel milliószor könnyebb lesz összehozni a reggeli buggyantott tojást – mutatjuk, hogyan készítsd el őket a sütőben.

Egyik kedvenc tojásreggelink a buggyantott tojás, épp ezért folyamatosan kutatjuk, miként lehetne könnyíteni és rövidíteni az elkészítésén. Korábban már hoztunk erre tippeket, de most egy teljesen új módozatot találtunk a TikTokon arra, hogy legyen kész gyorsan és egyszerűen a nagy adag buggyantott tojás az Eggs Benedicthez vagy Eggs Florentinehez.

Buggyantott tojás, ahogy még sosem készítetted

Jax Hamilton, aki @JaxFoodHax néven van fent a TikTokon, egy szuperegyszerű módszerrel vett le minket a lábunkról. Nem kell hozzá más, mint egy muffinforma és egy előmelegített sütő.

A muffin sütőformák kis zsebeit (van hivatalos neve ezeknek egyáltalán?!) kicsi olajjal megkeni, hogy ne tapadjon oda a tojás, majd nagyjából 1 cm vizet önt ezekbe, a lényeg, hogy elfedje a víz a tojásokat.

Ezután beletöri a tojásokat a vízbe. Az egész végül megy a 180 fokra előmelegített sütőbe. A sütési idő nagyjából 8-10 perc, de folyamatosan figyelni kell a tojásokat, hogy mi történik velük. Akkor lesz az igazi a buggyantott tojás, ha a fehérje szépen megfőtt, a sárgája pedig még folyós maradt. Azonban mindenképpen érdemes óvatosan bánni a forró vízzel!

Ennyi az egész, valóban pofonegyszerű, ráadásul attól függően, hogy mekkora a muffinforma, akár egyszerre 12 darabot is elkészíthetsz. Ha azonban nem győzött meg ez a módszer vagy szereted a megszokott módon csinálni a dolgokat, akkor nem állítunk meg, hogy a tradicionális módon buggyantsd a tojást.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több TikTok:

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!