Buggyantott tojás, ahogy még sosem készítetted

Ezzel a módszerrel milliószor könnyebb lesz összehozni a reggeli buggyantott tojást – mutatjuk, hogyan készítsd el őket a sütőben.

Egyik kedvenc tojásreggelink a buggyantott tojás, épp ezért folyamatosan kutatjuk, miként lehetne könnyíteni és rövidíteni az elkészítésén. Korábban már hoztunk erre tippeket, de most egy teljesen új módozatot találtunk a TikTokon arra, hogy legyen kész gyorsan és egyszerűen a nagy adag buggyantott tojás az Eggs Benedicthez vagy Eggs Florentinehez.

Buggyantott tojás, ahogy még sosem készítetted

Jax Hamilton, aki @JaxFoodHax néven van fent a TikTokon, egy szuperegyszerű módszerrel vett le minket a lábunkról. Nem kell hozzá más, mint egy muffinforma és egy előmelegített sütő.

A muffin sütőformák kis zsebeit (van hivatalos neve ezeknek egyáltalán?!) kicsi olajjal megkeni, hogy ne tapadjon oda a tojás, majd nagyjából 1 cm vizet önt ezekbe, a lényeg, hogy elfedje a víz a tojásokat.

Ezután beletöri a tojásokat a vízbe. Az egész végül megy a 180 fokra előmelegített sütőbe. A sütési idő nagyjából 8-10 perc, de folyamatosan figyelni kell a tojásokat, hogy mi történik velük. Akkor lesz az igazi a buggyantott tojás, ha a fehérje szépen megfőtt, a sárgája pedig még folyós maradt. Azonban mindenképpen érdemes óvatosan bánni a forró vízzel!

Ennyi az egész, valóban pofonegyszerű, ráadásul attól függően, hogy mekkora a muffinforma, akár egyszerre 12 darabot is elkészíthetsz. Ha azonban nem győzött meg ez a módszer vagy szereted a megszokott módon csinálni a dolgokat, akkor nem állítunk meg, hogy a tradicionális módon buggyantsd a tojást.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több TikTok:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...