Túl sok fűszert vettél, ezért mielőtt megromlanának, pesót készítettél belőlük, amit most épp nem szeretnél felhasználni? Gond egy szál se, hiszen a fagyasztóban pár hónapig is eláll a pesto. Felmerül azonban a kérdés, mégis mi ennek a módja? Mutatunk két egyszerű módszert, amivel gyorsan és könnyen megoldhatod ezt a feladatot.
Fagyaszd le a pestót tepsiben!
A házi pesto lefagyasztásának egyik legjobb módja egy tepsi használata. Ezzel egy nagy, egybefüggő pesto lapot fogsz kapni, amit aztán feldarabolhatsz kisebb-nagyobb szeletekre.
Ehhez fogj egy tepsit, majd béleld ki sütőpapírral. A friss pestót öntsd rá, és egyenletesen terítsd el, olyan fél cm vastagságban. Tegyél rá még egy sütőpapírt, majd mehet be a fagyasztóba néhány órára. Ha megdermedt, szeleteld fel, és tedd egy visszazárható zacskóba, címkézd fel, és tedd vissza a fagyasztóba. Amikor pedig tésztát főzöl, csak elő kell venned egy darabka pestót. Mivel a lap elég vékony volt, így gyorsan ki kell olvadnia, ha azonban vastagabbra hagytad, akkor több időre lesz szüksége.
Fagyaszd le a pestót jégkockatartóban!
A másik megoldás a jégkockatartó, ami igazi jolly joker, ha fagyasztásról van szó.
Miután elkészítetted a kedvenc bazsalikomos pesto receptedet konyhai robotgépben vagy mozsárban, egyszerűen kanalazd át a pestót a jégkockatartóba, majd csorgass némi olívaolajat minden kocka tetejére. Fagyaszd le pár órára, amíg teljesen megszilárdul, majd vedd ki őket egyesével, és tedd át egy visszazárható műanyag zacskóba vagy szilikon tasakba. Azért, hogy hónapokkal később ne kelljen a fejedet vakarnod, vajon még jó-e a pesto, címkézd fel a zacskót, amire írd rá a fagyasztás dátumot.
Meddig áll el a pesto?
Általában a házi bazsalikomos pesto akár 6 hónapig is eláll a fagyasztóban. Ezt azonban változhat a fagyasztó körülményei miatt, illetve a nem bazsalikomos pesto esetében is.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ismerd meg velünk az alapokat: