Elérkezett az idő, hogy házilag készítsd a tejszínhabot a látványos desszertekért

Itt az ideje, hogy letedd a flakont, és te magad készítsd a desszertek tökéletes megkoronázásához a tejszínhabot. Egyszerű, mégis nagyszerű módja, hogy feldobd a desszerted.

Ha eddig azt gondoltad, hogy tejszínhabot házilag készíteni nehéz, akkor bizony tévedtél. Egyáltalán nem nagy ördöngösség, miközben a bolti társával ellentétben pontosan tudni fogod, hogy mi kerül bele, ráadásul sokkal finomabb és minőségibb lesz a kapott tejszínhab.

Elérkezett az idő, hogy házilag készítsd a tejszínhabot a látványos desszertekért

Mitől lesz jó a tejszínhab?

Egyrészt a sűrűségét tekintve könnyűnek kell lennie, de nem levegősnek, a textúrájának emellett selymesen puhának, végül akkor igazán jó, ha az íze édes, de némi sósság is érezhető rajta – ráadásul a házi tejszínhabot rengeteg módon ízesítheted kedved szerint. A bolti tejszínhab ízében és minőségében sosem fogja tudni megközelíteni azt, amit te otthon magad készítettél.

Így készíthetsz házi tejszínhabot

Először is fontos, hogy főzőtejszínt vagy habtejszínt használj hozzá. A főzőtejszínben több a tejzsír, így sűrűbb tejszínhabot ad. A könnyű krémekben, tejben nincs elég zsír ahhoz, hogy tejszínhab legyen belőle, ezért ezeket kerüld.

A tejszínt végig tartsd a hűtőben, és csak akkor vedd ki, amikor már használni akarod, így a lehető leghidegebb marad. Az is segít, ha lehűtöd a használt tálad és a habverődet. Ha mixert használsz, a sebesség közepes vagy ennél egy kicsit magasabb legyen, tehát ne legyen túlságosan gyors. Ezzel bebiztosíthatod magad, hogy nehogy túltold a tejszínhabot.  

Lényegtelen, hogy kézi erővel állsz neki vagy géppel, mivel levegő is jelen van, ezért a krém hamarosan elkezd sűrűbbé válni, és először lágy, majd közepes és végül szilárd csúcsocskák alakulnak ki. Ha túlkevered, akkor szemcséssé válik a krém, de még ez sem jelenti, hogy a kukába kellene dobnod: keverj hozzá pár evőkanál tejszínt, és minden újra sima lesz.

Habos-meggyes kocka

Ez a sütemény abból az alkalomból készült, hogy a lányom megkapta a diplomáját. Ezért lett Habos-meggyes Dóra kocka a neve. Nagyon szereti a csokis piskótát, a meggyet és a habos ...

Textúra és ízek

A tejszínhabban az egyik legjobb dolog a textúrája, ráadásul ha házilag készíted arra is lehetőséged van, hogy a megszokott egyoldalú ízt feldobd.

  • Próbáld ki, hogy különböző fűszereket adsz hozzá: fahéjat, szerecsendiót, kardamomot vagy akár gyömbért.
  • Édesíts: ahelyett, hogy mondjuk porcukrot használnál ahhoz, hogy édesebbé tedd a tejszínhabod, próbáld ki, milyen lesz juharsziruppal vagy mézzel.
  • A vaníliaaroma (egy bögre tejszínhez egy evőkanál mehet) egy klasszikus párosítás a tejszínhez, azonban kísérletezhetsz rummal is akár.
  • A tejszínhez keverhetsz bazsalikomot, kakukkfüvet, vagy egy kis mentát, akár tea formájában.
  • Egy csipetnyi sót is adj hozzá, ami kiemeli az ízeket, de figyelj a mennyiségre, nehogy túlságosan megszaladjon a kezed.
  • Szintén klasszikus extra a tejszínhabhoz egy kis bourbon vagy más édes likőr, mint például a Cointreau, Crème de Cassis vagy a Kahlúa.

Forrásunk volt

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...