Kiderült, hogy nem csak úgy lehet kézzel habot verni, ahogy eddig csináltuk

Azt hitted, hogy a kézi habverő használata magától értetődő? Akkor nézd meg ezt a videót, és garantáltan megváltozik a véleményed.

A pár másodperces TikTok-videóknak köszönhetően mindannyian egy kicsit többet tudunk a világ működéséről, például azt, hogy miként kell megfelelően használni a krumplihámozót vagy épp azt, hogy a szemeteszsákot hogyan is kell rendeltetésszerűen a kukába helyezni. A platform a konyhai praktikák terén is számos érdekes és életmentő tippel ajándékozott meg minket, lásd például azt a videót, amiben megmutatják, hogyan lehet tökéletesen elkészíteni a tükörtojást. A legjobb ezekben, hogy roppant egyszerűek, és igazából nem is tudtuk, hogy lehet másképp is csinálni ezeket a dolgokat. Ezúttal a habverő profi és hatékony használatának mikéntjéről hullott le a lepel.

Házi tejszínhabot készítenél, vagy épp a tojásfehérjét kell felverned kézzel? Senkinek sem tartozik ez a kedvenc konyhai feladatai közé, fárasztó a csuklónak és a karnak, és néha tényleg kilátástalannak tűnhet. Szerencsére videójában @Thedudecancook nevű felhasználó megmutatta, hogy hogyan csinálják ezt a profik – nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, sokkal egyszerűbb ez a módszer.

@thatdudecancook

Did you know about this??!! #kitchenhacks #learnfromme #cookingtips

♬ Them Changes - Thundercat

A legtöbben, akik fogtunk habverőt a kezünkben, valószínűleg a tál alján tartottuk azt, és körbe-körbe próbáltuk mozgatni. Nos, ez a módszer alapjaiban elhibázott: a tálat kb. 45 fokos szögben kell tartani, és a habverőt nem körbe, hanem fel-alá mozgatni.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...