Ha nem szeretnéd, hogy az epres-rebarbarás pitédnek fokhagymás-fűszeres íze legyen, mert korábban ezzel a keverékkel kenegetted a tepsis krumplidat, akkor a cukrász- és kenőecseteket is rendszeresen tisztítanod kell! Hogyan? Lentebb kiderül!
Itt most nem arról van szó, hogy szappannal egy kicsit átöblögeted a konyhai ecseteket vagy bedobod őket a mosogatógépbe. A sima meleg vízben áztatás vagy dörzsölés sajnos a szilikon és a természetes sörték esetében nem hatékony, és ugyanúgy rajtuk marad egy olajos réteg.
Ráadásul a természetes sörtéjű és fa nyelű cukrászecsetek nem is bírják a mosogatógépet, mivel az intenzív hő és nedvesség meghajlíthatja és kiszáríthatja a fát, és kikoptathatja a finom sörtéket.
A tuti módszer a Anna Bolztól, a New York-i Per Se egykori cukrászától ered. Ez egy egyszerű, tuti módszer, amely kevesebb mint három percet vesz igénybe, és minden alkalommal működik. A lényege, hogy nedvesítsd be az ecseteket, majd tegyél egy kis mosogatószert a tenyeredbe, hogy aztán a sörtéket körbe-körbe mozgasd benne, hogy hab képződjön. Körülbelül egy perc után tartsd a kefét a csap alá, és önts forró vizet közvetlenül a sörtékbe, hogy jól kiöblítsd őket le. Hagyd a levegőn megszáradni, és íme! Van egy cukrász ecseted, ami ugyanolyan tiszta és fényes, mint amikor megvetted, és nyoma sincs a zsíros, fokhagymás sörtéknek.
Egyszóval, érdemes megadni a szeretetet és törődést az ecseteidnek is, mert tényleg meghálálják – különben a bosszújuk a fokhagyma ízű pite lesz, úgyhogy ha tényleg jót akarsz magadnak, megteszed ezt a kis plusz erőfeszítést.
Még több otthoni praktika itt: