Így lesznek újra tiszták és illatosak a konyhai ecseteid

Bizony, a konyhai ecseteidnek is szüksége van a rendszeres tisztításra, ahogy minden más konyhai eszköznek is! Macerásnak tűnik? Szó sincs róla, eláruljuk, hogyan tudod belőlük könnyen és gyorsan eltávolítani a lerakódott ízeket és szagokat!

Ha nem szeretnéd, hogy az epres-rebarbarás pitédnek fokhagymás-fűszeres íze legyen, mert korábban ezzel a keverékkel kenegetted a tepsis krumplidat, akkor a cukrász- és kenőecseteket is rendszeresen tisztítanod kell! Hogyan? Lentebb kiderül!

Így lesznek újra tiszták és illatosak a konyhai ecseteid

Itt most nem arról van szó, hogy szappannal egy kicsit átöblögeted a konyhai ecseteket vagy bedobod őket a mosogatógépbe. A sima meleg vízben áztatás vagy dörzsölés sajnos a szilikon és a természetes sörték esetében nem hatékony, és ugyanúgy rajtuk marad egy olajos réteg.

Ráadásul a természetes sörtéjű és fa nyelű cukrászecsetek nem is bírják a mosogatógépet, mivel az intenzív hő és nedvesség meghajlíthatja és kiszáríthatja a fát, és kikoptathatja a finom sörtéket.

A tuti módszer a Anna Bolztól, a New York-i Per Se egykori cukrászától ered. Ez egy egyszerű, tuti módszer, amely kevesebb mint három percet vesz igénybe, és minden alkalommal működik. A lényege, hogy nedvesítsd be az ecseteket, majd tegyél egy kis mosogatószert a tenyeredbe, hogy aztán a sörtéket körbe-körbe mozgasd benne, hogy hab képződjön. Körülbelül egy perc után tartsd a kefét a csap alá, és önts forró vizet közvetlenül a sörtékbe, hogy jól kiöblítsd őket le. Hagyd a levegőn megszáradni, és íme! Van egy cukrász ecseted, ami ugyanolyan tiszta és fényes, mint amikor megvetted, és nyoma sincs a zsíros, fokhagymás sörtéknek.

Egyszóval, érdemes megadni a szeretetet és törődést az ecseteidnek is, mert tényleg meghálálják – különben a bosszújuk a fokhagyma ízű pite lesz, úgyhogy ha tényleg jót akarsz magadnak, megteszed ezt a kis plusz erőfeszítést.

Forrásunk volt.


Még több otthoni praktika itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...