Így lesznek újra tiszták és illatosak a konyhai ecseteid

Bizony, a konyhai ecseteidnek is szüksége van a rendszeres tisztításra, ahogy minden más konyhai eszköznek is! Macerásnak tűnik? Szó sincs róla, eláruljuk, hogyan tudod belőlük könnyen és gyorsan eltávolítani a lerakódott ízeket és szagokat!

Ha nem szeretnéd, hogy az epres-rebarbarás pitédnek fokhagymás-fűszeres íze legyen, mert korábban ezzel a keverékkel kenegetted a tepsis krumplidat, akkor a cukrász- és kenőecseteket is rendszeresen tisztítanod kell! Hogyan? Lentebb kiderül!

Így lesznek újra tiszták és illatosak a konyhai ecseteid

Itt most nem arról van szó, hogy szappannal egy kicsit átöblögeted a konyhai ecseteket vagy bedobod őket a mosogatógépbe. A sima meleg vízben áztatás vagy dörzsölés sajnos a szilikon és a természetes sörték esetében nem hatékony, és ugyanúgy rajtuk marad egy olajos réteg.

Ráadásul a természetes sörtéjű és fa nyelű cukrászecsetek nem is bírják a mosogatógépet, mivel az intenzív hő és nedvesség meghajlíthatja és kiszáríthatja a fát, és kikoptathatja a finom sörtéket.

A tuti módszer a Anna Bolztól, a New York-i Per Se egykori cukrászától ered. Ez egy egyszerű, tuti módszer, amely kevesebb mint három percet vesz igénybe, és minden alkalommal működik. A lényege, hogy nedvesítsd be az ecseteket, majd tegyél egy kis mosogatószert a tenyeredbe, hogy aztán a sörtéket körbe-körbe mozgasd benne, hogy hab képződjön. Körülbelül egy perc után tartsd a kefét a csap alá, és önts forró vizet közvetlenül a sörtékbe, hogy jól kiöblítsd őket le. Hagyd a levegőn megszáradni, és íme! Van egy cukrász ecseted, ami ugyanolyan tiszta és fényes, mint amikor megvetted, és nyoma sincs a zsíros, fokhagymás sörtéknek.

Egyszóval, érdemes megadni a szeretetet és törődést az ecseteidnek is, mert tényleg meghálálják – különben a bosszújuk a fokhagyma ízű pite lesz, úgyhogy ha tényleg jót akarsz magadnak, megteszed ezt a kis plusz erőfeszítést.

Forrásunk volt.


Még több otthoni praktika itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...