A két hozzávalós lepénykenyér, ami sokkal jobb, mint a bolti

Minden házi szakács álma egy olyan köret, ami egyszerre látványos, és végtelenül egyszerű. Ebben a két hozzávalós lepénykenyérben testesülhet meg ez az álom, lássuk, hogyan készül!

Ugyan az európai konyhának nem gyakran használt tagja, vétek lenne nem kipróbálni ezt az érdekes köretet. A két hozzávalós lepénykenyér nem újdonság vagy világmegváltó ötlet, hiszen általában liszt és víz az egyetlen dolog, ami kell hozzá. Ez a recept azonban a víz helyett egy izgalmasabb hozzávalót használ, amitől ízletesebb és még különlegesebb lesz a két hozzávalós lepénykenyér.

A két hozzávalós lepénykenyér, ami sokkal jobb, mint a bolti

Hogyan készül?

Egy tradicionálisnak mondható lepénykenyér általában liszt és víz keverékéből áll. A tésztát attól függően szokták sóval ízesíteni, hogy milyen módon fogyasztják el: hiszen sokszor mártogatásra, sőt, ehető tányérként használják egyes kultúrák.

Vannak az interneten persze egészen bonyolult lepények is: ezek tésztáját olajjal, fűszerekkel és minden mással is szokták gazdagítani, hogy még jobb ízélményt adjon.

Sült töltött tortilla

Szeretem ezeket az ötletes és egyszerű ételeket, mivel három gyerkőc anyukája vagyok, akik állandóan éhesek, mindig kell, hogy legyen valami a tarsolyomban. :). Azért nem írtam, milyen ...

Házi Gyros

A gyrost rengetegen szeretjük, és ha szeretnénk otthonunkban is elkészíteni, akkor ezzel a recepttel próbálkozhatunk, és így nem kell Görögországig, sőt a sarki gyros árusig se menni. ...

Vega quesadilla

A legtutibb húsmentes mexikói kaja rengeteg zöldséggel, sajttal és tejföllel. Ezt a vega quesadillát mindenképp készítsétek el Ti is, megéri! ;)

Az itt leírt recept a két kategória között helyezkedik el, nem a legegyszerűbb (de ugyanolyan gyorsan elkészül), és nincs is túlbonyolítva. Íze mégis komplexebb, mint a sima vizes változatnak, ezt a tulajdonságát egy titkos hozzávalótól kapja.

Lehull a lepel: a víz helyett használjunk joghurtot. Ugyanolyan jó állagú tésztát kaphatunk, mint vízzel, azonban az enyhén savanykás joghurt extra ízeket ad majd a kisült lapoknak. Érdemes egy kevés sót is a tésztába tenni.

Keverjünk össze egyenlő arányban lisztet (lehet teljes kiőrlésű is) és joghurtot. Dolgozzuk addig, míg közepesen puha tészta nem lesz belőle. Osszuk egyenlő méretű kis gombócokra, és pihentessük őket egy fél óráig.

A sütéshez forrósítsunk fel egy serpenyőt. Tényleg nagyon meleg legyen, ettől a hirtelen hőtől fognak gyorsan készre sülni a lepények. A gombócokat sodrófával nyújtsuk vékonyra, körülbelül akkorák legyenek, mint a serpenyőnk alja.

Hogy ne ragadjon, használjunk kevés lisztet vagy pár csepp olajat. Az olajtól kissé ropogósabb lesz, és elkerülhetjük vele, hogy a lepények után a serpenyőben égett liszt maradjon.

Mindkét oldalukon süssük őket pár percig. Ne ijedjünk meg a kis fekete foltoktól, nem baj, ha egy kicsit megég a kenyér. Ez velejárója és furcsa szépsége ennek a köretnek.

Milyen ételekhez jó?

A kisült lapokat érdemes még frissen, melegen tálalni. Csavarjunk bele húst, friss vagy sült zöldségeket, szószokkal. Mártogassunk vele bármilyen szaftos ételt. De süthetünk belőle sajtos quesadillát is. A lehetőségeknek csak a képzeletünk szab határt.

Mexikói achiotés csirkés tortilla

Ez a recept úgy született, hogy maradt egy adag achiotéval készült csirke, amit azon nyomban fel kellett falnunk. A kukoricás tortillába minden otthon lelhető finomság belekerült. ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ki ne szeretné az egyszerű konyhai megoldásokat?

Forrásunk volt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...