Íme az olcsó trükk, amivel újra tapadásmentes lehet a régi serpenyőd

Rendkívül egyszerű trükkel lehet újra tapadásmentessé tenni a régi serpenyőket – derül ki egy TikTok-videóból, ami már több mint hárommillió megtekintést tudhat a magáénak.

A tapadásmentes serpenyők idővel kevésbé lesznek hatékonyak, a 24.hu viszont olyan olcsó trükköt talált a probléma elhárítására, amely percek alatt segíthet egy TikTok-felhasználó szerint. Ahhoz, hogy a régi edényeink újra használhatóvá váljanak, nem kell más, csak némi !

@s_lou92

Frying pan hack if it sticks. #LiftLockPop #moneysavingtips #cleaninghacks #deepclean #cleaningaccount #fryingpan #fyp #foryou #tablesalt

original sound - Sophie Louise

A Sophie Louise nevű felhasználó szerint első lépésként mossuk ki alaposan a serpenyőnket, majd tegyük a felforrósított főzőlapra.

Amikor a serpenyő kezd átforrósodni, öntsünk rá annyi sót, amennyi ellepni az edény alját, és várjuk meg, amíg az egyre forróbb elkezd barnulni. Ezután csak öntsük le a sót a serpenyőről, és a belső felületet törüljük át nedves papírtörlőkendővel.

A trükköt csaknem 450 ezer felhasználó lájkolta és több mint hárommillió ember látta néhány nap alatt. Egyesek szerint még a séfek is ezt a megoldást alkalmazzák régi, de nem kidobásra ítélt serpenyőiken, éppen ezért megéri kipróbálni a fent látható tippet, talán még a reggeli tükörtojást sem kell majd külön sózni.


Ezek a trükkök is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...