4 pozitív hatás a testedben, ha elhagyod a kenyeret

Ha lemondasz a kenyérről, rengeteg előnnyel számolhatsz, nem csak egészséged szempontjából. Többek között a bőröd is szebb lesz!

Bár a kenyér rettenetesen finom, sajnos rengeteg egészségünkre káros tulajdonsággal rendelkezik. Éppen ezért is érdemes megfontolni, mennyi kenyeret viszel be a szervezetedbe, vagy egyáltalán fogyasztasz-e kenyeret. Most összeszedtük, mire számíts akkor, ha lemondasz a kenyérről.

4 pozitív hatás a testedben, ha elhagyod a kenyeret

Számolj azzal, hogy fogyni fogsz

Valószínűleg te is megdöbbennél, ha összeszámolnád, mennyi kenyeret fogyasztasz egy nap alatt. Ha mondjuk reggelire is kenyeret eszel, és a főétkezéseknél is elfogy egy-egy szelet, akkor talán nem is akkora meglepetés, hogy fogyni kezdesz, ha elhagyod ezt a pékárut.

Szebb bőr

A gyorsan felszívódó szénhidrátok nagy részét valószínűleg te is kenyérrel viszed be, csakúgy, mint a legtöbb ember. Ha azonban elengeded, akkor a kilók mellett még a narancsbőrödnek is búcsút inthetsz. Nyilván a mozgásra és a folyadékbevitelre még pluszba figyelni kell, de ha elhagyod a kenyeret, látványos eredményekre számíthatsz.

Energikusabb leszel

A fehér kenyér megdobja a vércukorszintet, hirtelen telítettség-érzetet generál, de hirtelen le is zuhan, így nemcsak éhes, de fáradt is leszel. Ha helyette teljes kiőrlésű gabonából készült ételeket, és sok-sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztasz, akkor a vércukorszinted egyenletes marad, és sokkal energikusabb leszel.

Pörögni fog az anyagcseréd

Az jó emésztés a fogyás egyik legfontosabb összetevője. Rostban gazdag élelmiszerekkel ezt könnyedén elérhetjük. A fehér kenyér rostban szegény, fogyasztása lassítja az emésztést, így az anyagcserét is. Ha azonban lecseréled valamilyen rostban gazdag változatra, akkor ezt a hibát kiküszöbölheted.

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...