Ne féljünk kelbimbót készíteni kisbabánknak! Attól, hogy sok felnőtt (esetleg mi magunk is – hisz hogyan adhatnék a gyereknek olyan ételt, amit én sem ennék meg?!) ki nem állhatja, még nem jelenti azt, hogy a gyermekünk is élből elutasítja, sőt. Előzőek esetében az ellenérzés vélhetően az iskoláskori menzás időkből eredeztethető, és biztosan nem adtak szegénynek második esélyt, és főleg nem kóstolhatták a kelbimbót sütve.
Bátran álljunk neki, dugjuk a sütőbe, és a turmixolás előtt csenjünk belőle egyet, barátkozásképpen, hátha kiderül, hogy tévedtünk a kelbimbót illetően, és legközelebb azon kapjuk magunkat, hogy a felnőtteknek szóló kelbimbós receptek közt keresgélünk.
Ez, a babáknak való főzelék pedig, benne az almával, ami egészen megszelídíti a kelbimbó karakteres ízét, és a citromlével, ami pedig frissességet ad neki, valami csuda finom eledel 8-9 hónapos kortól.
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 10 db kelbimbó
- 2 kisebb burgonya
- 1 kicsi alma
- 1 kiskanál egész köménymag
- negyed citrom leve
- 2 teáskanál olaj
Elkészítés:
- Eltávolítjuk a kelbimbók külső leveleit, megmossuk és megszárítjuk őket.
- Tiszta nejlonzacskóba tesszük, rálöttyintünk egy kis olajat, és alaposan összerázzuk.
- Kisebb, alufóliával bélelt tepsire gurítjuk a kelbimbókat és forró sütőben puhára sütjük.
- A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és annyi vízben, amennyi ellepi, a köménymag hozzáadásával megfőzzük.
- A puhára sült kelbimbót botmixerrel pépesítjük, és szükség szerint lazítjuk a krumpli főzőlevével.
- Hozzákeverjük a villával előzetesen összetört krumplit, és a meghámozott, reszelt almát.
- Citromlével ízesítjük, és a maradék olajjal gazdagítjuk a főzeléket.
- Még több baba recept itt!