Kedvenc menzakajáink

A Konyhafőnök Junior mai adásában a versenyzőknek menzás fogásokat kellett készíteniük. Jöhet a nosztalgiahullám?

A menzáról a legtöbbünknek szép emlékei vannak - legalábbis így utólag. Vannak iskolák, ahol szinte otthoni ízek kerültek a tányérokba, más helyeken szörnyű volt a felhozatal, de azt el kell ismerni mindenkinek, hogy néhány menzás fogás ma is kellemes nosztalgiát ébreszt bennünk. Hoztunk is 13 kedvencet!

  1. 1.

    Paradicsomos káposzta

  2. 2.

    Milánói makaróni Dacota konyhájából

  3. 3.

    Rántott csirkemell Katharosz konyhájából

  4. 4.

    Májgombócleves Pannika konyhájából

  5. 5.

    Paradicsomos húsgombóc 3.

  6. 6.

    Tejfölös sertéspörkölt

  7. 7.

    Diós tejbegríz

  8. 8.

    "Menza" piskóta csokiöntettel

  9. 9.

    Bácskai rizses hús

  10. 10.

    Diós tészta mézzel

  11. 11.

    Császármorzsa 1.

  12. 12.

    Tojásos nokedli 2.

  13. 13.

    Paradicsomleves betűtésztával

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...