Ha ezeket betartod, otthon is tökéletes lesz a kávéd

Te is sokszor érzed úgy, hogy a kávézóban készült eszpresszó sokkal finomabb, mint amit otthon készítesz? Ha betartod ezt a néhány szabályt, garantáltan nem fogsz csalódni az otthon készített feketédben sem!

A kávézókban készült eszpresszók milliós gépekkel készülnek, így ugyanazt a minőséget sajnos nem fogod elérni, továbbá a kávézó nyüzsgését sem tudod otthon tökéletesen megteremteni, de a kávéd ízét tökéletessé teheted pár trükkel.

Ha ezeket betartod tökéletesed lesz otthon is a kávéd

Tárold jól!

Nagyon fontos, hogy jól tárold a kávét. A legfontosabb, hogy ne érje közvetlen napfény, szóval sötét és hűvös helyen tartsd, hiszen akkor tovább megőrzi aromáját, frissességét.

Mosd át a kávéfőződ!

Mielőtt használatba vennéd a kávéfőzőgépet, engedj át rajta egy adag forró vizet, ezzel eltávolítva a korábbi főzés maradványait és a gépolajat. Az sem árt, ha 200 adag lefőzése után egy komolyabb takarítást is elvégzel.

Kiváló kávébabok

Ha lehetőséged van rá, akkor válasz nagyon jó minőségű kávébabot. A legjobb, ha olyat veszel, mely tíz napnál nem régebbi pörkölésű.

Figyelj az örlésre is!

Ne késes, hanem őrlőköves rendszerű őrlőt használj. Ha túl durvára darálod a kávészemeket, akkor a víz átfolyik rajtuk anélkül, hogy kioldaná az aromákat.

Egyenletesen nyomkodj!

Lehetőleg légmentesen nyomkodd bele az őrölt kávét a szűrőbe. Nincs arra szabály, mennyire kell erővel lenyomkodni a kávét, a legjobb, ha kísérletezel, és megnézed, neked mikor a legfinomabb. A szűrőt mindig takarítsd ki, pláne ha többféle kávét használsz.

Forrásunk volt.


Még több kávé:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...