A kávézókban készült eszpresszók milliós gépekkel készülnek, így ugyanazt a minőséget sajnos nem fogod elérni, továbbá a kávézó nyüzsgését sem tudod otthon tökéletesen megteremteni, de a kávéd ízét tökéletessé teheted pár trükkel.
Tárold jól!
Nagyon fontos, hogy jól tárold a kávét. A legfontosabb, hogy ne érje közvetlen napfény, szóval sötét és hűvös helyen tartsd, hiszen akkor tovább megőrzi aromáját, frissességét.
Mosd át a kávéfőződ!
Mielőtt használatba vennéd a kávéfőzőgépet, engedj át rajta egy adag forró vizet, ezzel eltávolítva a korábbi főzés maradványait és a gépolajat. Az sem árt, ha 200 adag lefőzése után egy komolyabb takarítást is elvégzel.
Kiváló kávébabok
Ha lehetőséged van rá, akkor válasz nagyon jó minőségű kávébabot. A legjobb, ha olyat veszel, mely tíz napnál nem régebbi pörkölésű.
Figyelj az örlésre is!
Ne késes, hanem őrlőköves rendszerű őrlőt használj. Ha túl durvára darálod a kávészemeket, akkor a víz átfolyik rajtuk anélkül, hogy kioldaná az aromákat.
Egyenletesen nyomkodj!
Lehetőleg légmentesen nyomkodd bele az őrölt kávét a szűrőbe. Nincs arra szabály, mennyire kell erővel lenyomkodni a kávét, a legjobb, ha kísérletezel, és megnézed, neked mikor a legfinomabb. A szűrőt mindig takarítsd ki, pláne ha többféle kávét használsz.
Még több kávé: