Ha ezeket betartod, otthon is tökéletes lesz a kávéd

Te is sokszor érzed úgy, hogy a kávézóban készült eszpresszó sokkal finomabb, mint amit otthon készítesz? Ha betartod ezt a néhány szabályt, garantáltan nem fogsz csalódni az otthon készített feketédben sem!

A kávézókban készült eszpresszók milliós gépekkel készülnek, így ugyanazt a minőséget sajnos nem fogod elérni, továbbá a kávézó nyüzsgését sem tudod otthon tökéletesen megteremteni, de a kávéd ízét tökéletessé teheted pár trükkel.

Ha ezeket betartod tökéletesed lesz otthon is a kávéd

Tárold jól!

Nagyon fontos, hogy jól tárold a kávét. A legfontosabb, hogy ne érje közvetlen napfény, szóval sötét és hűvös helyen tartsd, hiszen akkor tovább megőrzi aromáját, frissességét.

Mosd át a kávéfőződ!

Mielőtt használatba vennéd a kávéfőzőgépet, engedj át rajta egy adag forró vizet, ezzel eltávolítva a korábbi főzés maradványait és a gépolajat. Az sem árt, ha 200 adag lefőzése után egy komolyabb takarítást is elvégzel.

Kiváló kávébabok

Ha lehetőséged van rá, akkor válasz nagyon jó minőségű kávébabot. A legjobb, ha olyat veszel, mely tíz napnál nem régebbi pörkölésű.

Figyelj az örlésre is!

Ne késes, hanem őrlőköves rendszerű őrlőt használj. Ha túl durvára darálod a kávészemeket, akkor a víz átfolyik rajtuk anélkül, hogy kioldaná az aromákat.

Egyenletesen nyomkodj!

Lehetőleg légmentesen nyomkodd bele az őrölt kávét a szűrőbe. Nincs arra szabály, mennyire kell erővel lenyomkodni a kávét, a legjobb, ha kísérletezel, és megnézed, neked mikor a legfinomabb. A szűrőt mindig takarítsd ki, pláne ha többféle kávét használsz.

Forrásunk volt.


Még több kávé:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...