Így turbózhatod fel a kávédat, hogy egészségesebb legyen

Bár a kávé önmagában is egészséges lehet - ha megfelelő mennyiségben fogyasztod - , van néhány trükk, amivel nemcsak jobbá, de finomabbá is teheted!

Sokak számára kávé nélkül nem is indul el a nap. Mindenkinek megvannak a bevált kombói, azonban ez gyakran unalmassá válhat, még akkor is, ha kicsit variálunk a tej mennyiségével. Ezért is hoztunk nektek pár trükköt, amivel nemcsak feldobhatjátok a reggeli kávétokat, de egészségesebbé is tehetitek.

Így turbózhatod fel a kávédat, hogy egészségesebb legyen

Banános kávé

Ezzel az összeállítással, nemcsak a kávét intézhetjük el, de a reggelit is letudhatjuk egy füst alatt. Ez a kombináció tele van értékes tápanyagokkal, és nagyon laktató, szóval még egy kis időt is megspórolunk magunknak. Szükségünk lesz hozzá egy fél banánra, egy frissen lefőzött kávéra és 2 dl tejre. Pucoljuk meg a banánt, majd a tejjel együtt tegyük bele egy turmixgépbe, és dolgozzuk őket össze. Öntsük ki egy pohárba, és kortyolgassuk el készülődés közben.

Egy kevéske vaj vagy kókuszzsír

Egy kanál vaj vagy kókuszzsír is egészségesebbé teszi a reggeli italunkat, mivel tele van vitaminokkal (A-vitamin, E-vitamin, szelén), és értékes zsírokkal, amik rengeteg energiát adnak a napkezdéshez. Amiatt sem kell izgulnunk, hogy zsírtartalmuk miatt meghíznánk, hiszen ezeket azonnal energiává alakítja a szervezetünk. Ettől függetlenül azért nem érdemes egynél több ilyet meginni reggelente.

Ha nem tudsz lemondani a cukorról

Ha nem tudunk lemondani az édes kávéról, semmi probléma, hiszen nem csak cukorral tehetjük édessé. Szerencsére pár fokkal egészségesebb alternatívák is vannak, ilyen például a méz, ami tartalmaz kalciumot, rezet, vasat, magnéziumot, mangánt, foszfort, káliumot, nátriumot, cinket és kis mennyiségben B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, C-vitamint. Kell ennél több érv?

Fűszerezd meg!

Rakjunk a kávénkba egy kevéske fahéjat, amitől nemcsak finomabb, de sokkal egészségesebb is lesz, hiszen ennek a fűszernek gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása is van.


Még több kávé:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...