Kapor – a tökfőzeléken túl

8 recept, hogy ne csak a kovászos uborkába és a tökfőzelékbe kerüljön a friss kaporból!

A kapor a Földközi-tenger vidékéről származik, a tökfőzelék és a kovászos uborka elmaradhatatlan eleme, aromája pedig rendkívül jellegzetes. Európában már az Ókorban is előszeretettel használták, sőt, Rómában az életerő jelképe volt – itt a fejfájás és gyomorpanaszok ellen használták. Franciául "hamis ánizsnak" nevezik ez a fűszernövényt, amelyet mind aromás magjai, mind pedig illóolajokban gazdag, a friss édeskömény ízére emlékeztető levelei miatt nagyra becsülnek.

De mihez illik a kapor? Szinte kivétel nélkül az összes savanyúság kellemes kísérője, de jól harmonizál a savanykás tejtermékekkel is (pl.: joghurt, túró, tejföl), illetve szinte egyik halat sem lehet vele elrontani! A friss kaprot érdemes hamar felhasználni, mert gyorsan tönkremegy, de egy kis időt nyerhetünk, ha a friss leveleket nedves konyhai papírtörlőbe csomagoljuk.

  1. 1.

    Tzatziki a Danone konyhájából

  2. 2.

    Nyári zöld gazpacho

  3. 3.

    Kapros-ordás palacsinta

  4. 4.

    Gravlax

  5. 5.

    Kapros-túrós pite 4.

  6. 6.

    Bundázott tökrudacskák sütőben

  7. 7.

    Hófehérke saláta Bulgáriából

  8. 8.

    Kapros túróval töltött durum tortellini

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...