Meglepően édes lesz a nyár egyik kedvenc gyümölcse, ha megsózod

Nyáron szinte minden héten hazaviszünk egy szép, gömbölyű dinnyét, azt remélve, hogy a legédesebb lesz, amit valaha ettünk. Nos, ez olykor megtörténik, de van, hogy nem. Szerencsére a lenti trükk képes a legízetlenebb dinnyét is feljavítani.

Sokan állítják, hogy képesek felismerni egy íztelen dinnyét, akár már mérföldekről is. Kopogtatják, szagolgatják a gyümölcsöt, szinte elvégeznek rajta egy teljes orvosi vizsgálatot, majd meghozzák a döntést. Persze, csoda egy világ lenne, ha kívülről fel tudnánk ismerni minden íztelen dinnyét, de addig is, míg egy ilyen a világ eljön, kövessük ezt a végtelenül egyszerű konyhatitkot.

Ha íztelen dinnyét vettél, ezzel a konyhai trükkel édessé teheted

A titkos hozzávaló

A helyzet a következő: felvágtuk a dinnyénket, megkordult a gyomrunk a látványtól, majd növekvő türelmetlenséggel beleharaptunk és… az édes, gyümölcsös aromák helyett egy kiábrándítóan vízízű gyümölcsöt kóstoltunk.

Ezen a ponton érthetően elönt mindenkit a csalódás (főleg ha szakértőként órákig válogatott a bolt gyümölcsrészlegén). Gyászmenetként megindulunk a szemetes felé, magunkban mérgelődve, hogy pénzt adtunk ki egy ilyen haszontalan gyümölcsre.

De álljunk is meg ezen a ponton! Semmiképpen ne dobjuk el a szegény vízízű dinnyénket, hanem szórjuk meg sóval!

Ne szörnyülködjünk, igenis a só képes segíteni ezen a problémán. Legalapvetőbb fűszerünk ugyanis nemcsak a sós, de az összes ízt képes felerősíteni. Legyen bármilyen kevés édesség a gyümölcsben, a só még azt is elő fogja hozni.

Bedörzsölhetjük a szeletek felületét, de vághatjuk kockákra is, ebben az esetben egy tálban keverjük össze a sóval a dinnyét.

Még több extra

Azonban a só nem az egyetlen alapanyag, ami segíthet a dinnyén. A citromlével is hasonló hatást érhetünk el, a friss zöldfűszerek (elsősorban bazsalikom, citromfű vagy menta) hozzáadásával szintén.

A citrom savassága beindítja a nyálelválasztásunkat, ezért több ízt érzünk. A zöldfűszerek aromájukkal járulnak hozzá az egyenlethez.

Ne hagyjuk, hogy a menthető dinnyék a kukában végezzék, forduljunk a fűszereinkhez, és hozzuk vissza a gyümölcsöt az élők sorába!

Dinnyekoktél

100 évvel ezelőtt anyukám csinált ilyen dinnyekoktélt. Nem nagyon ehettünk belőle az alkohol miatt, most bepótolhattam. Ennek a koktélnak az a lényege, hogy csak finom, érett ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

*Elindult a Nosalty Nyári Receptversenye, keressük az idei nyár legizgalmasabb receptjét!*

2021. július 20. és augusztus 22. között töltsd fel a kedvenc nyári fogásod receptjét az egyszerűsített receptfeltöltés segítségével, és nyerd meg az értékes ajándékok egyikét!


Nyári ízek, nyári receptek:

Forrásunk volt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...