5 hiba, amelyet elkövethetsz, mikor a legédesebb dinnyét keresed

Ha görögdinnyére vágysz, de nem tudod, melyik legyen, akkor mondjuk, mire figyelj, és mit felejts el.

De melyik görögdinnye a jó dinnye? Régen ugye meglékelték nekünk, manapság ez nem dívik (hova lesznek a régi jó dolgok?!), meg ugye van a paskolós módszer (ha kong az jó), de ezen kívül mit tudunk? Szerintem semmit, a dolog tehát mindig lutri.

Nézzük a hibákat, melyeket inkább kerülj el, ha választasz:

1. A legszebbet keresed - hiba!

A foltosat keresd! A dinnyék nagy részén van egy - tévesen hibának is beillő – egyszínű sárgás-fehéres folt, ami azt jelzi, hogy azon a részén feküdt a földön, míg megérett. Na most, ha ez szép sárga, a dinnye édes, ha pedig fehér, éretlenebb.

2. A pókhálós mintát megveted, pedig nem kéne

Van az a barna, pókháló formájú folt a dinnyéken, ami konkrétan a méhektől ered – akkor alakul ki, amikor a méhek hozzáérnek a dinnye virágzatához virágporgyűjtés közben. Minél több a folt, annál édesebb a dinnye, szóval ne kerüld el, csak mert nem egyszínű zöld vagy hibátlan csíkos!

3. Nem tudod, fiú-e vagy lány

Tudtad, hogy a termelők megkülönböztetnek hím és női dinnyéket? A hímek nagyobbak, hosszúkásabbak, vizesebb ízűek, a hölgyek pedig kerekdedebbek (meglepő), és édesebbek (ez is).

4. A legnagyobbat akarod? Hiba!

Se a legnagyobb, se a legkisebb nem jó – maradj az arany középúton, okosan. És igen, akármekkora is, mint a jó kenyér, akkor tökéletes, ha van tömege rendesen.

5. Nem figyeled a farkincát

A popsiján levő kis kunkori farkincát vizslasd: ha elszáradt, a dinnye érett, ha zöld, akkor túl korán került a boltokba, és már nem is fog teljesen beérni.

+ Kopogtatás!

Ha mélyen, erősen kong, sanszos, hogy jó édes lesz !

Ezeket olvastad már?

via brightside, kép: iStock

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...