Látványos irodai ebédek, amelyek kiállják a szállítás próbáját

Úgy néz ki, megindul a visszatérés az irodákba, ismét elő kell venni az ételhordó dobozokat. Az otthon töltött idő alatt sokan megtanultunk jobban és szebben főzni, ennek gyümölcsét azonban egy rázósabb busz- vagy villamosút az irodába könnyen elronthatja. Íme, néhány tipp a szállításhoz, díszítéshez.

Rengeteget lendíthet a munkanapunkon, ha az ebédszünetünkben egy gusztusos, talán kicsit látványos fogás vár minket az étkezőben. Nem kötelező kritérium az irodai ebédeknél, hogy összecsapva nézzenek ki, lehetnek ugyanolyan szépek, mint ha otthon tettük volna őket az asztalra. Néhány apró mozdulattal olyan irodai ebédet varázsolhatunk, amitől minden munkatársunknak tátva marad a szája.

Látványos irodai ebédek, amikkel lenyűgözheted a kollegákat

Minden a csomagolással kezdődik

Lehet, hogy egy fantasztikus egytálat főztünk előző este, de ha nem megfelelően csomagoljuk el, egy kevésbé gusztusos katyvasz lesz belőle, mire az irodában kibontjuk. Saját magunkhoz hasonlóan az ebéd minden eleme is olyan állapotban érkezzen meg a munkahelyünkre, hogy prezentálható legyen.

Ezt a legkönnyebben úgy érhetjük el, hogy mindent külön tárolóba csomagolunk.

A levest a levesbetéttől külön, a pörköltet és a nokedlit egymástól elválasztva, a fasírtot és a hagymás krumplit szeparálva szállítsuk, nehogy teljesen összekeveredjenek. Így amikor készen állunk a tálalásra, a különböző dobozok és üvegek tartalmát egyesével tudjuk a tányérra szedni.

Az olyan ételeknél pedig, amelyek szerkezete érzékeny, és hajlamosak a szétcsúszásra (pl. lasagne, rakott ételek, töltött zöldségek), válasszunk nagyjából azonos méretű dobozt, hogy a benne lévő finomságnak esélye se legyen csúszkálni a táskánkban.

Hamis húsleves főzőtökből

Tökfőzelék vagy más tökből készült étel főzésekor a főzőtök kikapart bele legtöbbször a szemetesben végzi. Pedig micsoda ízeket dobunk így ki: a legfinomabb zöldséglevest ugyanis ...

Selymes sültgomba-krémleves

Ha csak egyetlen krémlevest ehetnénk, valószínüleg mi a gomba mellett tennénk le voksunkat, akkora kedvencünk. Ha igazán különlegesen szeretnétek elkészíteni, használjatok többféle ...

Kiegészítők a kamrából

Ha megugrottuk a látvány megőrzésének kihívását, gondoskodjunk az ebédünk kinézetének további fokozásáról is. Rengeteg olyan alapanyag és hozzávaló van minden háztartásban, amivel némi díszítést adhatunk egy önmagában egyhangú ételhez.

Ezt a listát egyértelműen a zöldfűszerek vezetik. Vágjunk néhány levél bazsalikomot az ablakpárkányból vagy aprítsunk egy kevés petrezselymet a hűtőben frissen tartott csokorból. Egy kis adag zöld nagyon jól mutat majd a leves, ragu vagy akár a köret tetején.

Persze ha éppen nincs otthon zöldfűszer, használhatunk bármilyen nyers zöldséget is. Néhány hajszálvékony szelet uborka vagy répa, pár szem koktélparadicsom vagy egy hangulatos retekrózsa éttermi hangulatot nyújt bármilyen fogásnak.

Készítsünk gyors önteteket joghurtból vagy tejfölből és pár fűszerből. Mivel otthon néhány perc alatt összedobjuk, az irodában már csak rá kell csorgatni a salátára vagy sült húsra. Mindenképpen külön, jól zárható tárolóban szállítsuk.

Gondoljunk a díszítésre is

Ugyan az előzőleg felsorolt ízesítők nagy része díszítés is egyben, rengeteg más lehetőségünk adódik még az ebédünk látványának feldobására.

Vigyünk magunkkal egy marék pirított olajos magot, amit rászórhatunk a kiválasztott ételre. Egy apró üvegben csomagolhatunk olívaolajat vagy valamilyen finom ecetet (pl. balzsamecet) is, ezzel húzhatunk pár dekoratív csíkot az ebéd tetejére.

A legjobb ráadásul az lesz az egészben, hogy nem kell aggódnunk az ebédszünetünk túllépése miatt, hiszen a fent leírt előkészületek mind otthon történnek, és nekünk az irodában már tényleg csak tálalni kell. Szánjunk pár perccel többet a kinézetre, és garantáltan gyorsabban telik majd a nap hátralevő része.

Gyors répás falafel a sütőből

A legjobb nyári bogyó! Készítsétek sárgarépával, hogy még lazább legyen a gyomornak és üdítőbb látvány a szemnek. Köztudott, hogy bő olajban kell sütni, de most a nagy hőségre ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai segítség, amivel könnyen boldogulhatsz:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...